Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Πέτρος Στεριώτης (CEO Εταιρίας Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών): H "παγκόσμια υπεραπόδοση" του ΧΑ δεν είναι δεδομένη

Πέτρος Στεριώτης (CEO Εταιρίας Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών): H
Του Πέτρου Στεριώτη (CEO Εταιρίας Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών)
Παρά τη διστακτικότητα και την όποια κατοχύρωση κερδών, η εικόνα στο ΧΑ από άποψη διαγραμματική, θεμελιωδών και ειδησεογραφίας παραμένει σε πολύ ικανοποιητικά πλαίσια.
Σε επίπεδο τριμηνιαίων αποτελεσμάτων, αναδιαρθρώσεων, deals και μερισμάτων, οι Επενδυτές διαθέτουν πλέον μία αρκετά ευρεία γκάμα τίτλων προς τοποθέτηση.
Ειδικά όταν πληρούνται και οι προϋποθέσεις χρηματιστηριακού "βάθους", δηλαδή η δυνατότητα απρόσκοπτης επένδυσης και αποεπένδυσης, επιλεγμένες ελληνικές εισηγμένες αποκτούν αυξημένο ενδιαφέρον.
Ο ΓΔ απεικονίζει χωρίς υπερβολές την απομάκρυνση του μετεκλογικού ρίσκου και των όποιων "περιπετειών" στη διακυβέρνηση της Χώρας, με το πρόσημο να εκλαμβάνεται ως φιλοεπενδυτικό.
Φυσικά η "παγκόσμια υπεραπόδοση" του ΧΑ δεν είναι δεδομένη και εφιστούμε την προσοχή όλων στους διεθνείς μακροοικονομικούς "σκοπέλους" που έχουν επανεμφανιστεί στα γραφεία στατιστικών μετρήσεων σε Ευρωζώνη, Κίνα και ΗΠΑ.
Λαμβάνουμε υπόψην μας την γενικότερη ανθεκτικότητα των Ξένων Κεφαλαιαγορών σε επίπεδο έτους, αλλά διατηρούμε "μικρό καλάθι" για την αισιοδοξία των Επενδυτών ότι ο "κύκλος" των επιτοκιακών αυξήσεων βαίνει προς το τέλος του.
Ασφαλώς, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα αποφύγει να παγώσει την μεγαλύτερη Οικονομία του Πλανήτη ενόψει των Προεδρικών Εκλογών του Νοεμβρίου 2024, από την άλλη, όμως, η ΕΚΤ, στο εσωτερικό της οποίας κυριαρχούν τα "γερμανικής προελεύσεως Γεράκια" θα μπορούσε να συνεχίσει τη βαθμηδόν σκλήρυνση της στάσης της, με στόχο την επιστροφή του Πληθωρισμού προς τον στόχο του 2%.
Στο Συνάλλαγμα, το Ευρωδολάριο φαίνεται να βάζει πλώρη προς τον φετινό χαμηλό πυθμένα του 1,05, καθώς οι Αγορές αφήνουν στο παρελθόν τα "παζάρια" που διαδραματίστηκαν στην κεντρική πολιτική σκηνή των ΗΠΑ, έως ότου τελικά επήλθε η αύξηση του ταβανιού του αμερικάνικου δημοσίου χρέους.
Επιστρέφοντας στη Λεωφόρο Αθηνών, οι 1.000 μονάδες του Τραπεζικού ΔΤΡ αποτελούν περιοχή "πολύ σκληρή για να πεθάνει".
Το εν λόγω επίπεδο είναι -όχι τυχαία- κρίσιμο και διαγραμματικά, αλλά η πιθανή υπέρβασή του θα έχει θετικά spillover effects για ολόκληρο το "ταμπλό", δεδομένης της παραδοσιακής τραπεζικοκεντρικότητας του ΧΑ. Πλέον, δουλειά των Επενδυτών είναι το "ξεσκόνισμα" των επιμέρους εταιρικών θεμελιωδών και προοπτικών, με στόχο το φιλτράρισμα και την επιλογή τίτλων που μπορούν να υπερ-αποδώσουν μίας ούτως ή άλλως υπεραποδίδουσας και δίχως εμφανή σημάδια κόπωσης Αγοράς.
Πέτρος Στεριώτης (CEO Εταιρίας Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών): Η ελληνική αγορά καλείται να αξιοποιήσει το ανοδικό momentum
O Πέτρος Στεριώτης είναι CEO Εταιρίας Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών και υποψήφιος Διδάκτορας στα Χρηματοοικονομικά email: thetradingstrategist@yahoo.com)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης