Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Το τζίνι βγήκε από το μπουκάλι: Ξεχάστε ό,τι ξέρατε για τον ΣΥΡΙΖΑ… - Έτσι κυνικά, ο Στέφανος Κασσελάκης τ’ αλλάζει όλα

Το τζίνι βγήκε από το μπουκάλι: Ξεχάστε ό,τι ξέρατε για τον ΣΥΡΙΖΑ… - Έτσι κυνικά, ο Στέφανος Κασσελάκης τ’ αλλάζει όλα
Η επέλαση του νεόκοπου πολιτικού περισσότερο αντικατοπτρίζει την αδυναμία των υπολοίπων.
Το πρόσφατο αποτέλεσμα στις εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ εξέπληξε… Εξ ΗΠΑ ορμώμενος, με θητεία στην υψηλού κύρους επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs και, κατόπιν, μνημείο... αυτοδημιουργίας «διαπρέποντας» στον εφοπλιστικό στίβο, τον οποίο εγκατέλειψε, ο απαστράπτων «sunny boy» Στέφανος Κασσελάκης κατήγαγε συντριπτική νίκη έναντι των υπολοίπων ανθυποψηφίων του..
Από εκεί και έπειτα η πόλωση στο εσωκομματικό πεδίο της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι, θα λέγαμε, πρωτοφανής στο ευρύ κοινό: καταγγελίες, fake news, χτυπήματα πάνω και κάτω από τη μέση…
Σε κάθε περίπτωση, ο Κασσελάκης φαίνεται να τους παίρνει, σε ελάχιστο χρόνο, το κόμμα μέσα από τα χέρια – ο μηχανισμός δεν μπόρεσε να λειτουργήσει, και δεν είναι να απορεί κανείς, δεδομένου ότι δείγματα γραφής είχαν δοθεί όσον αφορά την αποτελεσματικότητά του και στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές, στις οποίες η ΝΔ, παρά τα λάθη και τις παραλείψεις, κυριάρχησε.
Ο Κασσελάκης ευαγγελίζεται κάθαρση, απομάκρυνση του συντηρητικού Μητσοτάκη, δημοκρατική λειτουργία του κράτους, άμεση ευθυγράμμιση της ελληνικής νομοθεσίας με τις πιο προοδευτικές ευρωπαϊκές χώρες σε όλα τα θέματα ισότητας και προστασίας των γυναικών, των μονογονεϊκών οικογενειών, των αναπήρων και των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων.
Αλλά οι εξαγγελίες αυτές δεν είναι νέες… ευρισκόμενες πάντα στη σφαίρα του «θα…»!
Η επέλαση του νεόκοπου πολιτικού περισσότερο αντικατοπτρίζει την αδυναμία των υπολοίπων.
Νέος, ωραίος, επικοινωνιακός, αλλά κυρίως το εκλογικό σώμα, μάλλον, αντιπαθεί τους δοκιμασμένους υπολοίπους – δεν κερδίζει ο επελαύνων, χάνουν οι άλλοι.

Από εκεί και πέρα, ενόψει της κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης, οι βασικοί αντίπαλοί του, πανικόβλητοι, παίζουν τα ρέστα τους.
Με μια σχεδόν ναρκισσιστική αμετροέπεια, το κομματικό ιερατείο του ΣΥΡΙΖΑ βγάζει το αριστερόμετρο και αφ’ υψηλού πυροβολεί – αλλά με άσφαιρα.
Διότι τον Κασσελάκη θα τον εκλέξει ο κόσμος, τα νέα μέλη - πολιτικοί πρόσφυγες, που αναζητούν απεγνωσμένα ένα πολιτικό αντίβαρο απέναντι στη Νέα Δημοκρατία.
Και αυτοί οι «πρόσφυγες» έχουν τον δικό τους τρόπο σκέψης: εκεί που οι μεν «βλέπουν» μεταπολιτική, οι άλλοι «βλέπουν» αλλαγή, φως και ελπίδα…
Και είναι αργά πια για πισωγυρίσματα…
Άπαξ και προκρίθηκε η καταγραφή της βούλησης φίλων, μελών και συμπαθούντων, μετά την απομάκρυνση από το ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται...

Κάπως έτσι ο πόλεμος καλά κρατεί. Και κρίσιμο είναι το ερώτημα τι θα γίνει από την προσεχή Δευτέρα. Θα υπάρξει ενότητα; Θα υπάρξει συντροφικότητα; Θα χωρίσουν οι δρόμοι τους; Πολλοί λένε ότι εάν Στέφανος Κασσελάκης και Έφη Αχτσιόγλου καταφέρουν να συνεννοηθούν και θυσιάσουν για χάρη της ενότητας τα πρωτοπαλίκαρά τους η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να διατηρηθεί. Διαφορετικά θα ακολουθήσουν διαφορετικούς δρόμους.
Άλλωστε η διάσπαση των αενάων επαναστατημένων ημιπιτσιρικάδων είναι συνήθης μοίρα της Αριστεράς.
Σε κάθε περίπτωση, μετά τις επερχόμενες εκλογές, καλό θα είναι να ξεχάσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως τον γνωρίζαμε. Όπως τον ήξερε η ελληνική κοινωνία. Το τζίνι Κασσελάκης βγήκε από το μπουκάλι και τα αλλάζει όλα…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης