Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Τον ερχόμενο Ιούνιο δεν θα έχεις Κυβέρνηση, ούτε Αντιπολίτευση - Θα έχεις όμως ένα θερμό καλοκαίρι

Τον ερχόμενο Ιούνιο δεν θα έχεις Κυβέρνηση, ούτε Αντιπολίτευση - Θα έχεις όμως ένα θερμό καλοκαίρι
Τον Ιούνιο του 2024 με τις Ευρωεκλογές θα διαπιστώσουμε ότι δεν θα έχουμε την κυβέρνηση του 41%, αλλά μία άλλη κυβέρνηση
Σε διάστημα 12 μηνών οι πολιτικοί αναλυτές θα βρεθούν ενώπιος ενωπίω με μία νέα διαπίστωση ότι η χώρα δεν έχει κυβέρνηση (!).
Το ότι δεν είχαμε Αντιπολίτευση το γνωρίζαμε από τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2023 και θα επιβεβαιωθεί και τον Ιουνιο του 2024.
Τον Ιούνιο του 2024 με τις Ευρωεκλογές θα διαπιστώσουμε ότι δεν θα έχουμε την κυβέρνηση του 41%, αλλά μία άλλη κυβέρνηση. Βέβαια όλοι θα σπεύσουν να πουν ότι το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτό των Εθνικών Εκλογών.
Για να λύσω το γρίφο, δώστε ένα αποτέλεσμα το οποίο επιθυμείτε. Ένα είναι βέβαιο, ότι δεν υπάρχει δημοσκόπηση με ποσοστά στα επίπεδα του 39% και του 38% για τη Νέα Δημοκρατία. Άρα, τα ποσοστά θα είναι χαμηλότερα στις Ευρωεκλογές και εύλογα θα διατυπώνονται διάφορες απόψεις.
Η κυβέρνηση μετά από τη νέα λαϊκή ετυμηγορία θα «σταυρώσει τα χέρια της», παρότι η κάλπη δεν πρόκειται να «αναστήσει» την Αντιπολίτευση του Στέφανου Κασσελάκη ή του Νίκου Ανδρουλάκη.
Η κάλπη θα βγάλει νέα «φυντάνια», τα οποία θα τα ανασύρει από τα χαμηλά γα να τα πάει λίγο ψηλότερα.
Η κυβέρνηση του 41% του Ιουνίου του 2023 έμεινε στα «χαρτιά».
Οι «ψίθυροι» δυσαρέσκειας από την Αντιπολίτευση και ένα μέρος από τις δημοσκοπήσεις φάνηκαν …βουνό στην Κυβέρνηση.
Η ανασφάλεια των πολιτών με την Ελληνική Αστυνομία να καταρρέει στα μάτια της κοινής γνώμης, που μέχρι πρότινος ήταν μια βεβαιότητα για την κυβέρνηση ότι αυτό το έχουν και μπορούν να το προσφέρουν στους πολίτες (!).
Η Νέα Δημοκρατία δεν θα λάβει τον …λογαριασμό για τα δικαιώματα που παραχώρησε στα ομόφυλα ζευγάρια. Όμως θα πληρώσει τα «ΤΕΜΠΗ» όχι γιατί έπιασαν τόπο τα επιχειρήματα της Αντιπολίτευσης. Απλά χάθηκε ο ορθολογικός τρόπος διαχείρισης του σοβαρού θέματος από την κρατική μηχανή.
Το 41% του Ιουνίου του 2023 δεν έγινε αντιληπτό από την κοινωνία.
Αντίθετα, διέγνωσε μια φοβική κυβέρνηση σε ένα ακόμη κρίσιμο θέμα, όπως είναι η ακρίβεια. Την «καθιέρωσε» η κυβέρνηση με τα λάθος μηνύματα που έστειλε που έλεγαν ότι με παρεμβάσεις θα την περιορίσει.
Η ουσία του ανταγωνισμού που επιβάλλει η Ε.Ε. χάθηκαν μέσα στο «κύμα» των προστίμων των εκατομμυρίων ευρώ.
Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση καλείται να αντιμετωπίσει πολιτικούς που νομίζουν ότι έρχονται από τα «Δερβενάκια» ή τη «Ναυμαχία του Ναβαρίνου» και ταυτόχρονα, αγνοούν την ουσία που είναι: ότι η Ελλάδα ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Με δεσμεύσεις ΜΕ υποχρεώσεις όπως και Με δικαιώματα.
Ψιλά γράμματα διότι στους Έλληνες πάει πιο πολύ το γιούρια ή στην πιο πρόσφατη θλιβερή εκδοχή «Πάμε και όπου βγει.».
Τον Ιούνιο θα έχουμε ζέστες, αλλά δεν ξέρουμε αν θα έχουμε νερό, πόσο θα κοστίζει το ρεύμα, Θα έχουμε φωτιές αλλά ποιοί θα τις σβήνουν, Θα έχουμε απογευματινά χειρουργεία αλλά ποιος θα έχει λεφτά.
Τώρα, αν δεν έχεις κυβέρνηση ή Αντιπολίτευση ή και τα δύο μαζί, θα είναι θέμα από τον Σεπτέμβριο.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης