Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Χρηματιστήριο Αθηνών: Επιβεβαιώνεται η ανοδικότητα της τάσης – Παραμένουν στόχος οι 1.500 μονάδες

Χρηματιστήριο Αθηνών: Επιβεβαιώνεται η ανοδικότητα της τάσης – Παραμένουν στόχος οι 1.500 μονάδες
Του Πέτρου Στεριώτη, μέλους της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τεχνικών Αναλυτών (IFTA).
Οι επικείμενες αργίες του ΧΑ (μέχρι και τις 7 Μαΐου) χαρίζουν στους συμμετέχοντες στην ελληνική Κεφαλαιαγορά τον απαιτούμενο χρόνο για "ανάσες" εν μέσω του θετικού κλίματος που δημιουργούν τα υψηλά 13 ετών στον Γενικό Δείκτη.
Τα τετραμηνιαία (year-to-date) κέρδη της τάξεως του 12% για τον ΓΔ επιβεβαιώνουν την ανοδικότητα της τάσης, με τον θεμιτό στόχο των 1.500 μονάδων να παραμένει "στο τραπέζι".
Στην πλευρά των διαγραμματικών στηρίξεων υπογραμμίζουμε κατά σειρά τις 1.420, 1.360 και 1.310 μονάδες.
Δεδομένων των συνθηκών αναμένουμε ενεργότερη ενασχόληση (συναλλακτική κίνηση) από πλευράς των εγχώριων Ιδιωτών Επενδυτών, οι οποίοι συνεχίζουν να "λάμπουν διά της απουσίας τους" από τη Λεωφόρο Αθηνών.
Σε κάθε περίπτωση, η παρακολούθηση και ανάλυση "ζεστών" κλάδων, όπως η Πληροφορική, έχει τη δική της σημασία εντός του δομικού ράλι που λαμβάνει χώρα στο ΧΑ.
Κοιτώντας στο Εξωτερικό, οι πάντα ευαίσθητες στα γεωπολιτικά θέματα Αγορές Ενέργειας, με την εν εξελίξει "αποφόρτιση" της τιμής του Πετρελαίου,
φαίνεται να τιμολογούν την αποκλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή.
Στις ΗΠΑ, στο προσκήνιο περνούν οι δημοσιεύσεις τριμηνιαίων εταιρικών αποτελεσμάτων από τις μεγάλες εισηγμένες, με τις συχνά "γενναίες" αγοραίες αποτιμήσεις να μην αφήνουν ιδιαίτερα περιθώρια για αρνητικές εκπλήξεις.
Εν τω μεταξύ, τα στοιχεία για τον αμερικάνικο Πληθωρισμό παραμένουν επιμόνως υψηλότερα από τους στόχους της Federal Reserve.
Παράλληλα, τα καλά μακροοικονομικά στοιχεία και πιο συγκεκριμένα η ανθεκτικότατη Αγορά Εργασίας "αναγκάζουν" τους αναλυτές να εικάζουν ότι η Fed δεν θα βιαστεί να μειώσει τα επιτόκιά της, εκτίμηση που ισχυροποιήθηκε χθες κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης συνέντευξης Τύπου της πανίσχυρης Κεντρικής Τράπεζας. Πλέον αναμένουμε αύριο (Παρασκευή) τις μηνιαίες μετρήσεις απασχόλησης από την μεγαλύτερη Οικονομία του Πλανήτη.
Στον αντίποδα της Fed, η ΕΚΤ αναμένεται να ξεκινήσει τη μείωση των επιτοκίων της στο αμέσως επόμενο διάστημα, καθώς η ασθενής οικονομική ανάπτυξη στην Ευρωζώνη δεν αφήνει περιθώρια μακροοικονομικής αισιοδοξίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης