Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Οριστικό διαζύγιο Εθνικής Ασφαλιστικής με ΕΤΕ - Εγκρίθηκε η πώληση στο CVC Capital Partners’ Fund

Οριστικό διαζύγιο Εθνικής Ασφαλιστικής με ΕΤΕ - Εγκρίθηκε η πώληση στο CVC Capital Partners’ Fund
Οριστικοποιήθηκε η πώληση του 90,01% της Εθνικής Ασφαλιστικής
Σχετικά Άρθρα

Οριστικοποιήθηκε σήμερα 21 Απριλίου η πώληση του 90,01% της Εθνικής Ασφαλιστικής στο CVC Capital Partners’ Fund VII με έγκριση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος σε απαρτία με ποσοστό 68,62% του συνόλου των κοινών, μετά δικαιώματος ψήφου, μετοχών [συμπεριλαμβανομένων των εκδοθεισών υπέρ του Τ.Χ.Σ., κοινών μετοχών (άρθρο 7α παρ. 3 ν. 3864/2010)],
Η Εκτακτη Γενική Συνέλευση σήμερα ενέκρινε την αποεπένδυση ποσοστού 90,01% της συμμετοχής της Τράπεζας στο μετοχικό κεφάλαιο της Α.Ε.Ε.Γ.Α.
«Η ΕΘΝΙΚΗ» μέσω της πώλησης και μεταβίβασης του συνόλου των μετοχών της Α.Ε.Ε.Γ.Α.
«Η ΕΘΝΙΚΗ» που ανήκουν στην Τράπεζα στη νεοσύστατη θυγατρική της CVC, Ethniki Holdings S.à.r.l. («ο Αγοραστής») και της αγοράς από την Τράπεζα ποσοστού 9,99% στο μετοχικό κεφάλαιο του Αγοραστή, σε κάθε περίπτωση σύμφωνα με βασικούς όρους, τα Έγγραφα της Συναλλαγής και τη σχετική προς τούτο εγκριτική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, όπως παρουσιάστηκαν στη Γενική Συνέλευση.
Το ονομαστικό τίμημα για τη συναλλαγή αντιστοιχεί σε €505 εκ. για το 100% της εταιρίας.
Μέρος του τιμήματος, μέχρι και €120 εκ., συνδέεται με την επίτευξη συγκεκριμένων στόχων πώλησης τραπεζοασφαλιστικών προϊόντων μέχρι το 2026. Η συμφωνία περιλαμβάνει 15ετή συμφωνία πώλησης τραπεζοασφαλιστικών προϊόντων.

To προφίλ του CVC Capital Partners

Τα κεφάλαια που διαχειρίζεται η CVC Capital Partners (CVC) είναι επενδυμένα σε πάνω από 90 επιχειρήσεις παγκοσμίως ενώ απασχολεί πάνω από 450 χιλ. εργαζομένους.
Τα CVC Funds έχουν σημαντική εμπειρία επενδύσεων σε ασφαλιστικές εταιρίες, αλλά και στην Ελλάδα, έχοντας επενδύσει πάνω από €750 εκ. στη χώρα από το 2017.
Η Morgan Stanley & Co. International plc και η Goldman Sachs Bank Europe SE ενήργησαν ως χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι της ΕΤΕ για τη συναλλαγή, ενώ οι δικηγορικές εταιρίες Freshfields Bruckhaus Deringer LLP και Καρατζά και Συνεργάτες ως επίκουροι νομικοί σύμβουλοι και η εταιρία EY ως σύμβουλος επί λογιστικών και αναλογιστικών θεμάτων.
Επιπρόσθετα, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΤΕ έλαβε ανεξάρτητη γνωμοδότηση από την UBS Europe SE σχετικά με το εύλογο και δίκαιο του προσφερθέντος τιμήματος, καθώς και ανεξάρτητες νομικές συμβουλές από την Skadden Arps Slate Meagher & Flom και από Έλληνες καθηγητές Nομικής.

Ελενα Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης