Στα όσα προέκρινε και δεν εφάρμοσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη ως αξιωματική αντιπολίτευση, κατηγορώντας στις εξαγγελίες της τότε τον ΣΥΡΙΖΑ για έλλειψη ασφαλιστικής συνείδησης και γνώσης της οικονομίας αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος στο 15ο Ασφαλιστικό Συνέδριο της ethosMedia.
Το ασφαλιστικό (ασφάλιση περιουσίας / υγείας – ζωής) με ότι συνεπάγεται στην Ελλάδα παραμένει στα μείζονα θέματα, ενώ το ότι πολιτικά πρόσωπα παρευρίσκονται σε Γενικές Συνελεύσεις της ΕΑΕΑ ή σε συνέδρια βέβαιο είναι πως δεν σημαίνει ότι έχουν σκοπό να δώσουν λύσεις στο πρόβλημα.
Προβλήματα χωρίς λύση
Στην Ελλάδα που ο πληθυσμός γερνά και το δημογραφικό πρόβλημα εντείνεται, το 37% του πληθυσμού εργάζεται μόνο για να συντηρηθεί το αναδιανεμητικό σύστημα τόνισε ο Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει οι προσπάθειες να ενταθούν κυρίως από σκοπιά φορολογίας.
Φορό-απαλλαγές δεν υπάρχουν ενώ ακόμα και στα ομαδικά συμβόλαια η φορολογία είναι εκτός λογικής, προσέθεσε.
Το δεύτερο κατά σειρά ανεπίλυτο πρόβλημα είναι των φυσικών καταστροφών.
Ο ίδιος παρέθεσε τις πρόσφατες πυρκαγιές στις περιοχές της Άνω Γλυφάδας και Βούλας, προσθέτοντας για μία ακόμα φορά στην ομιλία του ότι το ζήτημα των καταστροφικών κινδύνων δεν είναι κάτι καινούργιο.
Στις καλένδες η υποχρεωτική ασφάλιση
«Το άρθρο 23 του επίμαχου νόμου που εν τελεί αποσυρθεί, εισήγαγε την υποχρεωτικότητα στην ασφάλιση περιουσίας.
Ευτυχώς η κυβέρνηση το απέσυρε, επείγει όμως να κάτσουμε σε ένα τραπέζι και να το φτιάξουμε σωστά για όλους τους ανθρώπους» είπε ο κος Σαρρηγεωργίου συμπληρώνοντας ότι θα πρέπει η κυβέρνηση να καταλάβει ότι με μικρά φορολογικά κίνητρα, μικρού κόστους, θα ασφαλίζεται ο Έλληνας.
Άγνωστο παραμένει ωστόσο αν η κυβέρνηση θα το βγάλει από τα συρτάρια ή θα το χρησιμοποιήσει εν ευθέτω χρόνω ως προεκλογικό μέσο πίεσης προς τους ψηφοφόρους του κλάδου και λοιπούς άλλους.
Το 1% της αξίας των συμβολαίων οι επιχειρηματικές ασφαλίσεις
Και ενώ οι ιδιώτες δεν ασφαλίζονται εύκολα και ο κλάδος ψάχνει να κάνει τζίρους, οι επιχειρηματικές ασφαλίσεις στην Ελλάδα παρ’ όλο που εκπροσωπούν το 1% των συμβολαίων, αποτελούν το 50% των αξιών τόνισε ο Νότης Βαγιακάκος, Γενικός Δ/ντής, HDI Global SE Hellas, διευκρινίζοντας ότι κατά την ανάληψη των κινδύνων ο πληθωρισμός θα πρέπει να ληφθεί υπ όψιν ώστε να μην βρεθεί κανείς υπασφαλισμένος.
Ελενα Ερμείδου
www.bankingnews.gr
Αλ. Σαρρηγεωργίου: Οι Έλληνες δουλεύουν για να συντηρούν το αναδιανεμητικό σύστημα
Στην Ελλάδα που ο πληθυσμός γερνά και το δημογραφικό πρόβλημα εντείνεται, το 37% του πληθυσμού εργάζεται μόνο για να συντηρηθεί το αναδιανεμητικό σύστημα
Σχόλια αναγνωστών