Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Πυρ νέου κύκλου μηνύσεων άνοιξε η μεγαλύτερη στον κόσμο εταιρεία leasing αεροσκαφών με ασφαλιστικές

Πυρ νέου κύκλου μηνύσεων άνοιξε η μεγαλύτερη στον κόσμο εταιρεία leasing αεροσκαφών με ασφαλιστικές
Προσεγγίζουν τα 400 τα μισθωμένα αεροσκάφη από το εξωτερικό που είναι εγκλωβισμένα σήμερα στην Ρωσία η αξία των οποίων φτάνει τα 10 δισεκατομμύρια δολάρια.
Στα ένδικα μέσα καλούνται να λύσουν τις διαφορές τους με την Aercap μεγάλες ασφαλιστικές συμπεριλαμβανομένων και των Lloyds.
Έντονες διαφωνίες χωρίς αποτέλεσμα ξεκίνησαν μεταξύ των δύο μετά από την κατάσχεση των μισθωμένων αεροσκαφών στα Ρωσικά εδάφη ως απάντηση της Ρωσικής πολιτικής στις κυρώσεις της Δύσης.
Οι συγκρούσεις δεν είχαν αίσιο τέλος και έτσι σύμφωνα με το Δίκαιο οι διαφωνίες θα επιλυθούν στα δικαστήρια.
H ενάγουσα εταιρεία απαιτεί να λάβει αποζημίωση με το πόσο των 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για κινδύνους που είχε υπογράψει σε ασφαλιστήριο συμβόλαιο all risk.
Στους κινδύνους αυτούς περιλαμβάνονταν και οι απώλειες αεροσκαφών, η ίδια υποστηρίζει, ωστόσο δεν πήρε την συγκατάθεση του σχήματος κοινοπραξίας των καλυπτόμενων κινδύνων.

Η υπόθεση παίζεται στους όρους των ασφαλιστηρίων all risk

Στην αγωγή της η Aercap υποστηρίζει ότι οι ασφαλιστικές καταπάτησαν τους όρους του ασφαλιστηρίου συμβολαίου αρνούμενοι να τηρήσουν τα υποσχόμενα ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις το δικαστήριο θα αποφανθεί θετικά και με την ολοκλήρωση της δίκης η εταιρεία θα λάβει το ποσό που απαιτεί ώστε να καλύψει τις ζημίες.
Ο λήπτης της ασφάλισης, η Aercap στην έκθεση της αναφέρει ότι υπέστη καθαρή ζημία 2,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων τους πρώτους τρεις μήνες του 2022, αφού 113 τζετ και 11 κινητήρες παρέμειναν κολλημένοι στη Ρωσία.
Κατά τις εκτιμήσεις, προσεγγίζουν τα 400 τα μισθωμένα αεροσκάφη από το εξωτερικό που είναι εγκλωβισμένα σήμερα στην Ρωσία η αξία των οποίων φτάνει τα 10 δισεκατομμύρια δολάρια.
Αναλυτές υποστηρίζουν πως η απόφαση του δικαστηρίου έγκειται στην κρίση των δικαστών αν οι απώλειες που υπέστη η Aercap εμπίπτουν στους όρους του ασφαλιστηρίου all-risk και την ασφάλιση πολέμου.

Προλαμβάνουν τους καλύτερους δικηγόρους – ετοιμάζουν αναχώματα

Οι ασφαλιστικές από την πλευρά τους, διαβλέποντας την καταιγίδα να έρχεται έχουν προσλάβει τους καλύτερους δικηγόρους συμπεριλαμβανομένων των Lloyd’s του Λονδίνου που πήρε για σύμβουλο την Clyde & Co., προκειμένου να αντιμετωπίσει πιθανές δικαστικές διαμάχες.
Σημειώνεται πως οι τελευταίες εκτιμήσεις, ανεβάζουν τον πήχυ ζημιών για τις ασφαλιστικές στις αερομεταφορές μεταξύ 10 με 35 δισεκατομμύρια δολάρια με ορισμένους να αναφωνούν πως οι ζημιές για τις εταιρείες μίσθωσης θα ξεπεράσουν τις ζημίες της τρομοκρατικής επίθεσης των δίδυμων πύργων στην Νέα Υόρκη το 2001.

Ελ. Ερμ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης