Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Μεγάλη συμφωνία Allianz με DHL στα logistics - Προοπτικές επέκτασης

Μεγάλη συμφωνία Allianz με DHL στα logistics - Προοπτικές επέκτασης

Μία από τις μεγαλύτερες συμφωνίες στον τομέα των logistics υπέγραψε η Allianz με την DHL με προοπτικές επέκτασης σε περισσότερα σημεία της Ευρώπης

Σχετικά Άρθρα

Η Allianz Real Estate, για λογαριασμό των εταιρειών του Ομίλου Allianz σύναψε συμφωνία χρονομίσθωσης για το χαρτοφυλάκιο πέντε εγκαταστάσεων στον τομέα των logistics σε τρεις ευρωπαϊκές χώρες με την υπ’ αριθμόν 1 γερμανική εταιρεία το τομέα των logistics, DHL.

1000 τ.μ. με την DHL κρίσιμοι κόμβοι μεταφορών


Η συμφωνία, -από τις μεγαλύτερες σε επίπεδο χρονομίσθωσης στον κλάδο των logistics της Allianz Real Estate σε σύνολο έκτασης τετραγωνικών μέτρων πρόκειται να ολοκληρωθεί σταδιακά από το 1ο τρίμηνο του 2023 έως το 1ο τρίμηνο του 2024- αντιπροσωπεύει μία από τις μεγαλύτερες εξαγορές του κλάδου logistics της Allianz Real Estate. Συνολικά οι πέντε εγκαταστάσεις θα καλύπτουν έκταση πάνω από 200.000 τ.μ. με την DHL να καταλαμβάνει το 85% της έκτασης των εγκαταστάσεων.
Οι εγκαταστάσεις θα διατελέσουν κρίσιμοι κόμβοι μεταφορών για διεθνείς και εγχώριους πελάτες και βρίσκονται στην Ολλανδία, την Πολωνία και τη Φινλανδία. Θα καλύπτουν τέσσερις βασικές ευρωπαϊκές υπό-αγορές logistics, συμπεριλαμβανομένων των Eindhoven και της Βαρσοβίας /Gorzow. Οι εγκαταστάσεις στο Ελσίνκι και στη Βαρσοβία/Gorzow θα γίνουν τα πρώτα περιουσιακά στοιχεία της Allianz Real Estate στη Φινλανδία και την Πολωνία.
Αξιολογήσεις μηδενικού αποτυπώματος άνθρακα βάσει BREEAM Excellent και EPC A
Κάθε κτίριο έχει σχεδιαστεί για να πληροί τα υψηλότερα κριτήρια βιωσιμότητας, συμπεριλαμβανομένων των αξιολογήσεων BREEAM Excellent και EPC A, και να συμμορφώνεται με την Ταξινόμηση της ΕΕ. Τα κτίρια αναμένεται να υποβληθούν σε αξιολόγηση, βάσει του Carbon Risk Real Estate Monitor (CRREM) για να διασφαλιστεί η ευθυγράμμιση με αυστηρές οδούς απαλλαγής από τον άνθρακα και ενεργειακής απόδοσης και με το πρόγραμμα καθαρού μηδενισμού της Allianz Real Estate.
Εκτός από τις πέντε υπό κατασκευή εγκαταστάσεις, η συμφωνία με την DHL περιλαμβάνει τη δυνατότητα για την Allianz Real Estate να αποκτήσει στο μέλλον επιπλέον εγκαταστάσεις στην Ευρώπη στο μέλλον.

Επενδύσεις 2022


Ο τομέας των logistics παραμένει στο επίκεντρο της Allianz Real Estate λόγω των ισχυρών θεμελιωδών της στην αγορά, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης του ηλεκτρονικού εμπορίου και της αναδιαμόρφωσης της αλυσίδας εφοδιασμού. Το παγκόσμιο χαρτοφυλάκιο logistics της εταιρείας έχει αυξηθεί στα 14,2 δισεκατομμύρια ευρώ σε περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση, εκ των οποίων τα 7,2 δισεκατομμύρια ευρώ βρίσκονται στην Ευρώπη.
Οι συναλλαγές το 2022 μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν την προθεσμιακή αγορά του Multi Business Hub Mittelrhein, ενός κορυφαίου κέντρου logistics στο Polch της Γερμανίας. συνεχείς επενδύσεις με τον μακροπρόθεσμο εταίρο VGP.

Ελενα Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης