Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Δικηγορικοί Σύλλογοι Ελλάδος: Μη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των δικηγόρων από 1/1/2023

Δικηγορικοί Σύλλογοι Ελλάδος: Μη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των δικηγόρων από 1/1/2023
H Ολομέλεια εκφράζει την έντονη αντίθεσή της και διαμαρτυρία της «για την τραγική καθυστέρηση στην εκκαθάριση και καταβολή των αποζημιώσεων νομικής βοήθειας, που υπερβαίνει τα τρία χρόνια»
Η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, κατά τη συνεδρίασή της την Κυριακή (11/12/2022), έλαβε σημαντικές αποφάσεις που απασχολούν τους δικηγόρους.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την Ολομέλεια, οι δικηγόροι ζητούν τη μη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών τους από 1.1.2023, ενώ είναι κατηγορηματικά αντίθετοι σε κάθε προσπάθεια κατάργησης ή συγχώνευσης των Διοικητικών Δικαστικών σχηματισμών που λειτουργούν σήμερα.
Ακόμη, η Ολομέλεια εκφράζει την έντονη αντίθεσή της και διαμαρτυρία της «για την τραγική καθυστέρηση στην εκκαθάριση και καταβολή των αποζημιώσεων νομικής βοήθειας, που υπερβαίνει τα τρία χρόνια».
Παράλληλα, η Ολομέλεια υιοθέτησε ψήφισμα «για την ανάγκη δημόσιας διαχείρισης του νερού, το οποίο αποτελεί θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα, συνδεόμενο με την ύπαρξη της ζωής και την επιβίωση των ανθρωπίνων κοινωνιών».
Η Ολομέλεια επισημαίνει την «ανάγκη σεβασμού των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας, που αναδεικνύουν τον δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης ως ζωτικής σημασίας για το κοινωνικό σύνολο και ζητά από την Πολιτεία να τις σέβεται και να τις εφαρμόζει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης