Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Συμφωνίες που συσπειρώνουν ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές της Βόρειας Ελλάδος

Συμφωνίες που συσπειρώνουν ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές της Βόρειας Ελλάδος
Θέσεις απέναντι στο νέο επιχειρηματικό περιβάλλον χτίζει η Βόρεια Ελλάδα
Σχετικά Άρθρα
Συρρικνώνονται και ταυτόχρονα ενισχύουν την δύναμη τους οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές στην Ελλάδα. Από είκοσι περίπου χιλιάδες που είναι σήμερα εγγεγραμμένοι στα μητρώα των Επαγγελματικών Επιμελητηρίων, οι νέες κινήσεις και τάσεις καταδεικνύουν ότι θα μείνουν κάτω από χίλιοι.
Θέσεις απέναντι στο νέο επιχειρηματικό περιβάλλον χτίζει η Βόρεια Ελλάδα με δύο νέες συναλλαγές των τελευταίων ημερών. Αμέσως μετά την στρατηγικής σημασίας συνεργασία της Howden Ελλάδας με τις εταιρίες διαμεσολάβησης του Γεωργίου Μάστακα με έδρα τα Ιωάννινα και δραστηριότητα στην Βορειοδυτική Ελλάδα - Ηπειρο, ήρθε η εξαγορά του 70% από την Com&Com, της INFOTRUST, του μεγαλύτερου ασφαλιστικού πρακτορείου στη Βόρεια Ελλάδα και σταθερά στις πέντε πρώτες θέσεις της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης πανελλαδικά.

Επενδύσεις και αγορές στόχοι


Η απόφαση ενοποίησης των εργασιών των εταιριών με επικεφαλής τον Γεώργιο Μάστακα με την ένταξη των συνεργατών του στην Ηowden Hellas και η κίνηση της «Αναπτυξιακή ΕΠΕ» με διακριτικό τίτλο Com&Com η οποία εξαγόρασε το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών 70% της INFOTRUST έναντι 2 εκατ. ευρώ αλλάζουν το χάρτη της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης και τα δεδομένα στη Βόρεια Ελλάδα.
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο ΒΝ ο διευθύνων σύμβουλος της INFOTRUST κος Γεώργιος Κόπτσης, ο αριθμός των ασφαλιστικών διαμεσολαβούντων στην Ελλάδα θα μειωθεί δραστικά και από 20.000 που είναι σήμερα μπορεί περιοριστεί σε τετραψήφιο αριθμό κοντά στους χίλιους. Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι το νέο περιβάλλον απαιτεί συντονισμένες προσπάθειες και σύγχρονα σχήματα προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των ασφαλισμένων.

Πελάτες και τζίρος, αποχωρεί ο John Croker


Στο πλαίσιο αυτό ο νέος επενδυτής καθώς είναι και επενδυτής σε εταιρείες πληροφορικής, ΑΠΕ, ενεργειακής διαχείρισης, real estate και start ups δίνει νέες προοπτικές ανάπτυξης στον χώρο και την εταιρεία ανοίγοντας παράλληλα το δρόμο για νέες εξαγορές και νέα προϊόντα.
Η Infotrust με παρακατηθήκη τα 25 χρόνια, σήμερα έχει παρουσία σε 41 νομούς, υποκατάστημα στην Αθήνα, δίκτυο 450 συνεργατών, 80.000 πελάτες και τζίρο που ξεπερνάει τα 23 εκατομμύρια ασφάλιστρα ετησίως.
Από την INFOTRUST αποχωρεί ο John Croker, πρόεδρος της Cromar, ο οποίος όμως παραμένει στους σημαντικότερους συνεργάτες της.

Ελενα Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης