Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Νέα ασφαλιστική για αερομεταφορές και leasing αεροσκαφών

Νέα ασφαλιστική για αερομεταφορές και leasing αεροσκαφών
Ο παγκόσμιος διαχειριστής εναλλακτικών επενδυτικών κεφαλαίων με κύριο αντικείμενο τις αερομεταφορές, η Castlelake, L.P., ίδρυσε μια νέα εταιρεία αντασφάλισης με στόχο την παροχή ασφάλισης μέσω χρηματοδότησης, τόσο σε αγοραστές όσο και σε ιδιοκτήτες περιουσιακών στοιχείων εμπορικών αεροσκαφών
Σχετικά Άρθρα
Εναλλακτικά, νέα επενδυτικά αντασφαλιστικά κεφάλαια αερομεταφορών εισρέουν στις κεφαλαιαγορές απόρροια του πολέμου Ρωσίας – Ουκρανίας που ξεκίνησε πριν 12 μήνες.
Tα νέα αντασφαλιστικά κεφάλαια με έδρα τον προνομιακό προορισμό των Βερμούδων στόχο έχουν να απεγκλωβίσουν τους αερομεταφορείς και τις συμφωνίες leasing από τον βεβαιωμένο κίνδυνο που τους έριξε ο πόλεμος, τα μέτρα και οι κυρώσεις.
Ο παγκόσμιος διαχειριστής εναλλακτικών επενδυτικών κεφαλαίων με κύριο αντικείμενο τις αερομεταφορές, η Castlelake, L.P., ίδρυσε την Itasca Re Limited στις Βερμούδες, μια νέα εταιρεία αντασφάλισης με στόχο την παροχή ασφάλισης μέσω χρηματοδότησης, τόσο σε αγοραστές όσο και σε ιδιοκτήτες περιουσιακών στοιχείων εμπορικών αεροσκαφών.
Η Castlelake με παρουσία δεκαεπτά ετών στην αγορά, ειδικεύεται στην ιδιωτική πίστωση στις επενδύσεις, χρηματοδοτήσεις και την διαχείριση των περιουσιακών στοιχείων της αεροπορίας, μεταφέροντας τον κίνδυνο αθέτησης πληρωμών σε τρίτα μέρη μέσω των ασφαλιστηρίων συμβολαίων που υπογράφει για λογαριασμό των πελατών της.

Τα νέα ασφαλιστήρια αερομεταφορών

Τα ασφαλιστήρια συμβόλαια, σύμφωνα με τον σχεδιασμό της νέας εταιρείας θα εκδίδονται από την Starr Insurance Companies και θα αντασφαλίζονται από την Itasca Re και άλλους πιθανούς τρίτους αντασφαλιστές, σύμφωνα με συγκεκριμένη συμφωνία αντασφάλισης.
Επικεφαλής της νέο-ιδρυθείσας αντασφαλιστικής θα είναι ο Kostya Zolotusky, βετεράνος στον τομέα των αερομεταφορών, ο οποίος πρόσφατα ηγήθηκε και του τμήματος Integrated Finance Linked Insurance (IFLI) της Piiq Risk Partners Ltd.
Η Piiq Risk είναι μεσίτες αντασφαλίσεων στον τομέα των αερομεταφορών που θα παρέχει αποκλειστικές υπηρεσίες μεσιτείας προς την Starr Insurance και την Itasca Re.
Κατά τον αρχικό σχεδιασμό, η εδρεύουσα στις Βερμούδες, Ithaca Re θα παρέχει ευρύ φάσμα λύσεων αντιμετώπισης κινδύνων στον τομέα της χρηματοδότησης με την μητρική, ωστόσο να καλύπτει και λύσεις leasing, καθώς εκ της έναρξης του πολέμου στην Ευρώπη, επιχειρήσεις και ασφαλιστικές ζητούν να απεγκλωβίσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία και τα χαρτοφυλάκια τους από τον κίνδυνο.
Σημειώνεται από το έτος ιδρύσεως της, η Castlelake έχει επενδύσει στην αγορά των αερομεταφορών πάνω από 17 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, έχει στο χαρτοφυλάκιο της πάνω από 650 αεροσκάφη και έχει συμφωνίες με περίπου διακόσιες αεροπορικές εταιρείες.

Ελ. Ε.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης