Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Καλπάζει ο ιατρικός πληθωρισμός, μεγάλες αυξήσεις στα ασφάλιστρα υγείας - Τι κάνουν οι ασφαλιστικές

Καλπάζει ο ιατρικός πληθωρισμός, μεγάλες αυξήσεις στα ασφάλιστρα υγείας - Τι κάνουν οι ασφαλιστικές
Οι ασφαλιστικές εν μέσω συνθηκών ολιγοπωλίου αδυνατούν να διαπραγματευτούν προς όφελος των ασφαλισμένων και δικό τους
Σχετικά Άρθρα
Καλπάζει ο ιατρικός πληθωρισμός, το κόστος λειτουργίας των νοσοκομείων, οι απαιτήσεις των ιατρών, και οι σύγχρονες διαγνωστικές εξετάσεις εκτοξεύουν τα τιμολόγια των ιδιωτικών νοσοκομείων και τα ασφάλιστρα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης.
Οι ασθενείς δεν μπορούν να πληρώσουν τα ασφαλιστήρια υγείας, την ίδια στιγμή μαδάει την τσέπη των ασθενών η παραοικονομία.
Τα φακελάκια κάτω από το τραπέζι δίνουν και παίρνουν, αλλάζοντας χέρια για μία θέση σε ένα δημόσιο νοσοκομείο και εξετάσεις που διαφορετικά θα χρόνιζαν, λόγω των χρόνιων δυσλειτουργιών.
Οι ασφαλιστικές εν μέσω συνθηκών ολιγοπωλίου αδυνατούν να διαπραγματευτούν προς όφελος των ασφαλισμένων και δικό τους.
Από ρυθμιστές των τιμολογίων των νοσηλίων γίνονται «ακόλουθοι» των ιδιωτικών νοσοκομείων και των ιατρών, υπογράφοντας συμφωνίες έξω από τα μέτρα τους.
Η κάθε μία ασφαλιστική διαπραγματεύεται με τα ιδιωτικά νοσοκομεία χωρίς να έχει την δυνατότητα να καλύψει πλήρως τους στόχους της.
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η ασφαλιστική να μην μπορεί να προσφέρει προσιτό ασφάλιστρο υγείας και έτσι να μην μπορεί η ζήτηση να καλύψει, σύμφωνα με πηγές του ΒΝ την προσφορά των κλινών στα ιδιωτικά νοσοκομεία. Τα νοσοκομεία με την σειρά, καθώς δεν γεμίζουν τις προσφερόμενε κλίνες διατηρούν, μεταξύ άλλων τις τιμές πολύ υψηλά ή και τις αυξάνουν.
Την ίδια στιγμή για να συμβαδίσουν τα ιδιωτικά νοσοκομεία και κλινικές με τον ανταγωνισμό εξαναγκάζονται σε αγορές υπέρ-πανάκριβων ιατρικών διαγνωστικών μηχανημάτων, των οποίων οι αγορές οδηγούν αναπόφευκτα σε αυξήσεις νοσηλίων.

Τι κάνουν οι ασφαλιστικές


Εκτός των καθιερωμένων διαπραγματεύσεων μεταξύ των εκπροσώπων των ασφαλιστικών και των ιδιωτικών νοσοκομείων, οι ασφαλιστικές και τα τμήματα των underwriters στον υπολογισμό της τιμής των συμβολαίων υγείας προσμετρούν τον φάκελο των προσωπικών δεδομένων του ασφαλισμένου, την ηλικία, τους πίνακες θνησιμότητας και τις ασθένειες που σχετίζονται με αυτούς τους πίνακες καθώς και τα πρωτόκολλα θεραπείας , τα όρια κάλυψης, τις αποζημιώσεις που έχουν καταβάλλει στους ασφαλισμένους τους και τον Εθνική Δείκτη Υγείας (ΕΔΥ) που τελευταία αναμορφώθηκε.
Οι ασφαλιστικές για να γλυτώσουν κόστη τα τελευταία χρόνια ασκούν μεγάλες πιέσεις στους ασφαλισμένους να αντικαταστήσουν τα ισόβια ασφαλιστήρια συμβόλαια υγείας με τα ετήσια τα οποία ανανεώνονται κάθε χρόνο και η ασφαλιστική έχει δικαίωμα να προβεί σε αλλαγές, εξαιρέσεις, αλλαγές όρων κτλ. Ασφαλιστικές που άσκησαν πιέσεις για την κατάργηση των ισόβιων συμβολαίων υγείας σε ασφαλισμένους παρά την θέληση τους, αναγκάστηκαν να υπαναχωρήσουν μετά από προσφυγές και καταγγελίες που έγιναν στις Αρχές.
Πάντως οι περισσότερες αυξήσεις στα ασφάλιστρα υγείας οφείλονται στον ιατρικό πληθωρισμό.

Ελ. Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης