Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Ξεφουσκώνουν τα insurtech στις ασφάλειες, μαζική έξοδος κεφαλαίων - Κατακόρυφη πτώση 57% των παγκόσμιων επενδύσεων

Ξεφουσκώνουν τα insurtech στις ασφάλειες, μαζική έξοδος κεφαλαίων - Κατακόρυφη πτώση 57% των παγκόσμιων επενδύσεων
Χάνουν την αίγλη τους και τους επενδυτές τους τα insurtechs , μετά τη απότομη άνοδο, ήλθε η απότομη πτώση
Σχετικά Άρθρα
Νέα στοιχεία που βγήκαν στην δημοσιότητα από την Gallagher Re εμφανίζουν κατακόρυφη πτώση 57% των παγκόσμιων επενδύσεων στα insurtech το τέταρτο τρίμηνο του 2022 σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του 2021, στα μόλις 1 δισεκατομμύριο δολάρια. Τα ίδια στοιχεία, μάλιστα δείχνουν ότι το επίπεδο χρηματοδότησης των insurtech βρέθηκε σε χαμηλό ιστορικό των τελευταίων τριμήνων από το πρώτο τρίμηνο του 2020.
“Το ταμείο είναι μείον” και για τους δύο κλάδους, ωστόσο τη μεγαλύτερη κατρακύλα σημείωσε ο κλάδος περιουσίας και ατυχημάτων με πτώση 65% στα 630,16 εκατομμύρια, ενώ οι επενδύσεις στον κλάδο ζωής υποχώρησαν 33,7% στα 383,76 εκατομμύρια. Το αρνητικό αυτό αποτέλεσμα οδήγησε σε ετησιοποιημένη πτώση 50% το 2022 στα 7,98 δισεκατομμύρια δολάρια.
Σημαντική πτώση υπήρξε και στο μέσο μέγεθος συναλλαγών σε 106 γύρους. Η πτώση άγγιξε το 42,3% στα 11,79 εκατομμύρια δολάρια. Οι μεγάλες χρηματοδοτήσεις ομοίως υποχώρησαν 66,7% από έτος σε έτος.

Αρνητικές τάσεις σε περιουσία και ατυχήματα


Οι χρηματοδοτήσεις που γίνονται σε αρχικά στάδια των insurtech μειώθηκαν 25,1% στα 408,27 δολάρια, λόγω της μεγάλης πτώσης που σημειώθηκε σε επενδύσεις στον κλάδο περιουσίας και ατυχημάτων 51,3%. Έκλεισαν 50 συμφωνίες με μέσο όρο αξίας επενδύσεων τα 4,63 εκατομμύρια δολάρια. Παρά τις αρνητικές τάσεις η χρηματοδότηση στο στάδιο των insurtech κλάδου ζωής και υγείας το τέταρτο τρίμηνο αυξήθηκε κατά 46,5% στα 213,64 εκατομμύρια δολάρια, λόγω τεσσάρων συμφωνιών που υπερέβησαν τα 40 εκατομμύρια δολάρια.

Χώρες που κέρδισαν το στοίχημα


Σύμφωνα με την έκθεση της Gallanger Re οι χώρες που κέρδισαν το στοίχημα των επενδύσεων στον τομέα της τεχνολογίας το 2022 ήταν οι ΗΠΑ οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία, η Γαλλία, η Ινδία, το Ισραήλ και η Αυστραλία, οι οποίες ξεπέρασαν τα 200 εκατομμύρια δολάρια, αλλά οι αμερικανικές εταιρείες, με χρηματοδοτήσεις τεσσάρων δισεκατομμυρίων δολαρίων έλαβαν το 35%. περισσότερες χρηματοδοτήσεις, έλαβαν το μεγαλύτερο μερίδιο σε σύγκριση με τις έξι χώρες μαζί.
Αν και οι συνθήκες για τα insurtech δεν ήταν ευνοϊκές το 2022, καθώς υπήρξε μαζική έξοδος επενδυτικών κεφαλαίων, ένας μεγάλος αριθμός μεμονωμένων επιχειρήσεων πήγε πολύ καλά χωρίς όμως να μπορούν να γίνουν προβλέψεις για το 2023

Ελ. Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης