Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Οι τρεις κατηγορίες συνταξιούχων που θα λάβουν 250 ευρώ ως έκτακτο βοήθημα

Οι τρεις κατηγορίες συνταξιούχων που θα λάβουν 250 ευρώ ως έκτακτο βοήθημα
Πρόκειται για χαμηλοσυνταξιούχους που δεν πήραν αύξηση στη σύνταξή τους το 2023 λόγω θετικής προσωπικής διαφοράς
Σχετικά Άρθρα
Διευρύνεται ο αριθμός αλλά και οι κατηγορίες στην καταβολή του βοηθήματος (250-300 ευρώ) για όσους δεν έλαβαν την αύξηση (7,75%) στις συντάξεις, που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός προς το τέλος της εβδομάδας, σε συνδυασμό με άλλα τρία μέτρα που θα ολοκληρώνουν το παζλ της άμεσης στήριξης των χαμηλών εισοδημάτων και των επαγγελματιών.
Πρόκειται για χαμηλοσυνταξιούχους που δεν πήραν αύξηση στη σύνταξή τους το 2023 λόγω θετικής προσωπικής διαφοράς, αλλά και όσοι πήραν αύξηση αλλά ήταν «ψαλιδισμένη».
Προτείνεται να τη λάβουν ακόμα και οι συνταξιούχοι που κέρδισαν μεσοσταθμικά από 5 έως 7 ευρώ από την κατάργηση της φορολογικής εισφοράς αλληλεγγύης και δεν έχουν πάρει ούτε ευρώ από την αύξηση λόγω προσωπικής διαφοράς.
Επίσης, δικαιούχοι αναμένεται να είναι και όσοι δεν έλαβαν ούτε τα 250 ευρώ στις 20 Δεκεμβρίου.
Μια εικόνα για το τι πραγματικά πληρώθηκαν τον προηγούμενο μήνα θα έχουν άλλωστε στο σύνολό τους τα 2,4 εκατ. συνταξιούχοι, καθώς στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΕΦΚΑ θα είναι διαθέσιμα τα ενημερωτικά σημειώματα κύριας σύνταξης μηνός Φεβρουαρίου.
Εκτός της έκτακτης εφάπαξ παροχής αναμένεται να μείνουν μόνο 50.000 - 100.000 υψηλοσυνταξιούχοι με εισοδήματα άνω των 20.000 ευρώ το χρόνο, οι οποίοι μπορεί να μην έλαβαν αύξηση από την αναπροσαρμογή κατά 7,75% το 2023, αλλά ωφελήθηκαν σημαντικά από την κατάργηση της φορολογικής εισφοράς αλληλεγγύης, κερδίζοντας μεσοσταθμικά 255 ευρώ το χρόνο.
Επίσης, στη λίστα των ανακοινώσεων του πρωθυπουργού βρίσκονται οι επιταγές ακρίβειας, η επιμήκυνση της διάρκειας αποπληρωμής των οφειλών προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία με συγκεκριμένα κριτήρια και χρονικό πεδίο για επαγγελματίες που ζημιώθηκαν από την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών.
Όσο για τις συντάξεις Μαρτίου, αυτές, λόγω και της αργίας της Καθαράς Δευτέρας, αναμένεται να δοθούν νωρίτερα και συγκεκριμένα μεταξύ 22 και 24 Φεβρουαρίου.
Μάλιστα, εκτός από τα νέα ποσά, όπως έχουν διαμορφωθεί με τις αυξήσεις έως 7,75%, θα καταβληθούν και τα αναδρομικά μηνός Ιανουαρίου, που δεν έχουν πληρωθεί.
Αν για παράδειγμα κάποιος συνταξιούχους έλαβε αύξηση 60 ευρώ και από 850 ευρώ, η σύνταξή του ανήλθε στα 910, με τη σύνταξη Μαρτίου θα λάβει σύνταξη 970 ευρώ. Βάσει του προγραμματισμού, οι πληρωμές από τον ΕΦΚΑ (για κύριες και επικουρικές συντάξεις) θα γίνουν ως εξής:
Την Τετάρτη 22 Φεβρουάριου 2023 θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΝΑΤ, ΕΤΑΑ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔEΗ.
Την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023 θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΑ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), και ΔΗΜΟΣΙΟ που ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 1, 3, 5, 7, 9.
Τέλος, την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023 θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΑ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΟΤΕ και ΔΗΜΟΣΙΟ που ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 0, 2, 4, 6, 8

Αντώνης Βασιλόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης