Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Προς πώληση η Υδρόγειος Ασφαλιστική - Ποιος είναι ο σημαντικότερος κίνδυνος που αντιμετωπίζει

Προς πώληση η Υδρόγειος Ασφαλιστική - Ποιος είναι ο σημαντικότερος κίνδυνος που αντιμετωπίζει
Νέοι κύκλοι συζητήσεων μετά από τις αποτυχημένες συζητήσεις με την VIG και την Interamerican
Σχετικά Άρθρα
Στο προσκήνιο και πάλι βρίσκεται η Υδρόγειος Ασφαλιστική για την πώληση του πλειοψηφικού της πακέτου, μετά από τις αποτυχημένες συζητήσεις που είχε με ξένη αλλά και ελληνική ασφαλιστική το τελευταίο διάστημα. Το σενάριο, πάντως της πώλησης της Υδρογείου κρατά για πάνω από 5 χρόνια με τις συζητήσεις να οδηγούνται κάθε φορά σε αδιέξοδο παρά τα καλά οικονομικά αποτελέσματα και ιδιαίτερα στο τεχνικό αποτέλεσμα από ασφαλιστικές εργασίες που γράφει στους ισολογισμούς της η Ασφαλιστική ελληνικών συμφερόντων.
Σήμερα, η Ασφαλιστική φέρεται να βρίσκεται και πάλι σε συζητήσεις με μία από τις ασφαλιστικές της Ιταλίας που δείχνει να ενδιαφέρεται να εμπλουτίσει το χαρτοφυλάκιο της με ασφαλίσεις κατά ζημιών, αγοράζοντας το πλειοψηφικό πακέτο της Υδρογείου Ασφαλιστικής.
Aν, και οι συζητήσεις που έγιναν με άλλες ασφαλιστικές όπως την VIG και την Interamerican που είχε γράψει το ΒΝ φέρεται να κόλλησαν στο αντίτιμο της εξαγοράς , στη παρούσα φάση οι δύο ασφαλιστικές φέρεται να τα βρίσκουν, αλλά να συζητούν διευκρινίσεις πάνω στο θέμα της διαχείρισης του ανθρωπίνου δυναμικού.

Αύξηση παραγωγής σε λοιπές ζημιές και πυρκαγιά το 2021


Η Υδρόγειος Ασφαλιστική το 2021 κατέγραψε αύξηση παραγωγής 0,6% σε σύγκριση με το 2020 στα 85,1 εκατομμύρια ευρώ.
Σημαντική αύξηση σημείωσε στους κλάδους Λοιπές ζημιές αγαθών και Πυρκαγιά κατά 7,4% και 3,8% αντίστοιχα, ενώ η μεγαλύτερη μείωση καταγράφηκε στο κλάδο γενικής αστικής ευθύνης -28,7% ενώ η παραγωγή αυτοκινήτου δεν σημείωσε μεταβολή +0,7% στα 23.356 ευρώ.
Αύξηση κερδοφορίας 14%, σημαντικά βελτιωμένο τεχνικό αποτέλεσμα
Τα κέρδη προ φόρων το 2021 αυξήθηκαν 14% στα 20,2 εκατομμύρια ενώ τα συνολικά εισοδήματα μετά φόρων έφτασαν στα 16,3 εκατομμύρια, διαμορφώνοντας τα ίδια κεφάλαια στα 91,3 εκατομμύρια Το τεχνικό αποτέλεσμα από ασφαλιστικές δραστηριότητες στα 16,8 εκατομμύρια από 13,3 εκατομμύρια το 2020, ενώ τα συνολικά έσοδα από επενδύσεις στα 3,7 εκατομμύρια το 2021 από 5,2 εκατομμύρια το 2020 λόγω της μείωσης της αξίας των ομολόγων.
Τα ίδια κεφάλαια βάσει της Φερεγγυότητας ΙΙ στα 93,7 εκατομμύρια, αυξημένα κατά 14,5% .

Αυξημένος ο κίνδυνος της αγορά λόγω εταιρικών ομολόγων

Ο σημαντικότερος κίνδυνος για την Υδρόγειο είναι ο αναλαμβανόμενος κίνδυνος ασφαλειών κατά ζημιών 53% με το κίνδυνο της αγοράς να ακολουθεί κατά 44%
Εν κατακλείδι το προφίλ κινδύνου της εταιρείας δεν είχε υποστεί ουσιαστικές μεταβολές σε σχέση με το 2020. Ο κίνδυνος αγορά αυξήθηκε κατά 5,6 εκατομμύρια αποτέλεσμα της αύξηση των εταιρικών ομολόγων ενώ ο αναλαμβανόμενος κίνδυνος αντισυμβαλλόμενου σημείωσε μείωση κατά 0,9 εκατομμύρια λόγω της μείωσης των τραπεζικών καταθέσεων της Ασφαλιστικής.

Υπερκάλυψη κεφαλαιακών απαιτήσεων κατά 40 εκατομμύρια


Τα συνολικά ίδια κεφάλαια διαμορφώθηκαν στα 90,2 εκατομμύρια με την διανομή μερίσματος ποσού 3,5 εκατομμυρίων
Το 97% των διαθεσίμων κεφαλαίων ποσού 88 εκατομμυρίων ανήκει στην Κατηγορία 1 ενώ μόλις 2,3 εκατομμύρια ανήκουν στην Κατηγορία 3.
Οι κεφαλαιακές απαιτήσεις φερεγγυότητας ανέρχονται στο ποσό των 50,5 εκατομμυρίων και ο δείκτης κάλυψη SCR στο 178% με την διανομή μερίσματος. Χωρίς την διανομή μερίσματος ο δείκτης θα ανέρχονταν στο 185,6%. Βάσει αυτών η Υδρόγειος καλύπτει κατά 39,7 εκατομμύρια το όριο του SCR.
Η Υδρόγειος Ασφαλιστική έχει κλείσει 50 χρόνια ζωής.

Ελενα Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης