Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Χάρης Θεοχάρης: Προτάσεις από τις ασφαλιστικές, η κυβέρνηση έχει πολιτικό κόστος από την υποχρεωτικότητα της ιδιωτικής ασφάλισης

Χάρης Θεοχάρης: Προτάσεις από τις ασφαλιστικές, η κυβέρνηση έχει πολιτικό κόστος από την υποχρεωτικότητα της ιδιωτικής ασφάλισης
Ενίσχυση των κινήτρων για ΕΝΦΙΑ ζητά ο Πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών
Επιστέγασμα των διαβουλεύσεων του υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας της ελληνικής οικονομίας είναι οι διατάξεις υποχρεωτικότητας ασφάλισης επιχειρήσεων με μεγάλο, ωστόσο πολιτικό κόστος για την κυβέρνηση, τόνισε ο Χάρης Θεοχάρης στο 3ο Συνέδριο της Ενωσης Αναλογιστών Ελλάδος με θέμα συζήτησης «Νέες τεχνολογίες και (Αντ)Ασφάλιση – Η Επόμενη Ημέρα».
Ο Χάρης Θεοχάρης διεμήνυσε από το βήμα του συνεδρίου ότι «χρειάζεται πολιτική και κοινωνική σύγκλιση για να καλυφθεί το ασφαλιστικό κενό.
Η κυβέρνηση είπε είναι έτοιμη να διευρύνει τις συνεργασίες με την ιδιωτική ασφάλιση στο πλαίσιο των συνεργειών μεταξύ δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, ωστόσο διευκρίνισε ότι αναμένει τις προτάσεις της ιδιωτικής ασφάλισης για να ξεκινήσει η συνεργασία.
«Περιμένουμε τις προτάσεις σας και στο μητρώο» διατύπωσε χαρακτηριστικά. Ο υφυπουργός οικονομικών επεσήμανε ανάμεσα στα άλλα τους μεγαλύτερους κινδύνους στην εποχή μας όπως είναι οι τεχνολογικοί κίνδυνοι, οι κίνδυνοι στο διαδίκτυο, κ.α. υπογραμμίζοντας τον ρόλο της (αντ)ασφάλισης στην αποκατάσταση των απωλειών.

Αλ. Σαρρηγεωργίου: Να ενισχυθούν τα κίνητρα για τον ΕΝΦΙΑ

Ο πρόεδρος της ΕΑΕΕ Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου προειδοποίησε για το κενό της ασφάλισης στην Ελλάδα –μόλις στο 2,3% η διείσδυση της ιδιωτικής ασφάλισης στην Ελλάδα σε αντίθεση με την Ευρώπη που διαμορφώνεται στο 7%, υπογραμμίζοντας ότι το κενό αυτό δεν σχετίζεται μόνο με τις φυσικές καταστροφές, σχετίζεται και με την υγεία και τις συντάξεις.
Ο Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου εστίασε στις πρώτες συνεργασίες που επιτεύχθηκαν μεταξύ ιδιωτικής ασφάλισης και πολιτείας.
Ο ίδιος ζήτησε από την κυβέρνηση να ενισχύσει τα κίνητρα για τον ΕΝΦΙΑ, εξηγώντας την ανάγκη για πολιτική και κοινωνική σύγκλιση.
Ο Σταύρος Κωνσταντάς, διευθυντής στην ΔΕΙΑ αναφέρθηκε στους ορίζοντες που ανοίγει η νέα ψηφιακή εποχή, στην τεχνητή νοημοσύνη, στο IoT, στο Blockchain, -νέες λειτουργίες που επηρεάζουν την πορεία της ιδιωτικής ασφάλισης.
Από το βήμα του συνεδρίου κάλεσε τις ασφαλιστικές να υιοθετήσουν κομμάτια αυτής της τεχνολογίας προκειμένου να απαντήσουν τις νέες προκλήσεις της εποχής, όπως είναι η κλιματική αλλαγή.
Τέλος για την θέσπιση φορολογικών κινήτρων ώστε οι πολίτες να αποκτήσουν μεγαλύτερη πρόσβαση στην ιδιωτική ασφάλιση μίλησε ο Δημήτρης Γαβαλάκης γενικός γραμματέας στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Ελενα Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης