Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Ελκυστικό πρόγραμμα για 10.000 νέες θέσεις εργασίας με επιδότηση μισθού και ασφαλιστικών εισφορών

Ελκυστικό πρόγραμμα για 10.000 νέες θέσεις εργασίας με επιδότηση μισθού και ασφαλιστικών εισφορών
Δώδεκα προγράμματα για 57.000 νέες θέσεις εργασίας το 6μηνο προγραμματίζει η ΔΥΠΑ
Δώδεκα νέα προγράμματα για 57.000 θέσεις κατάρτισης και εργασίας σχεδιάζει για το πρώτο εξάμηνο του έτους θα τρέξει η ΔΥΠΑ, με πιο ελκυστικό ένα νέο για 10.000 θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα με επιδότηση για πρώτη φορά του μισθού, αλλά και των ασφαλιστικών εισφορών, αλλά με ταυτόχρονη αυστηρή υποχρέωση του εργοδότη να κρατήσει τον εργαζόμενο για 12 μήνες μετά την ολοκλήρωση της επιδότησης.
Σύμφωνα με το σχέδιο δράσης της υπηρεσίας Απασχόλησης θα ανακοινωθούν άμεσα τα εξής προγράμματα:
1. Πρόγραμμα νεανικής εργασίας στον ιδιωτικό τομέα: Θα αφορά νέους ηλικίας 19-30 ετών που εισέρχονται για πρώτη φορά στην αγορά εργασίας με επιδότηση των επιχειρήσεων για 7 μήνες ολόκληρου του μισθού, ενώ εξετάζεται και η επιδότηση ΄μέρους του μη μισθολογικού κόστους (ασφαλιστικές εισφορές). Το πρόγραμμα θα συνδυάζεται με την υποχρέωση των εργοδοτών να διατηρούν τις θέσεις εργασίας για τουλάχιστον 12 μήνες. Στο πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν επιχειρήσεις που δεν έκαναν απολύσεις τα δύο τελευταία χρόνια.
2. Πρόγραμμα Ολοκληρωμένης Δράσης Κατάρτισης και Απασχόλησης 7.000 ανέργων ηλικίας 25 έως 45 ετών: Το έργο θα περιλαμβάνει κατάρτιση, πιστοποίηση και βραχυπρόθεσμη επιδοτούμενη απασχόληση. Σκοπός του έργου είναι η αναβάθμιση των δεξιοτήτων ή/ και η επανακατάρτιση ανέργων, σε τομείς/περιοχές υψηλής ζήτησης, όπως ψηφιακές, «πράσινες», «μπλε» δεξιότητες.
3. Πρόγραμμα απασχόλησης σε κρίσιμες περιοχές μακροχρόνιας ανεργίας: Η δράση αφορά στην άμεση αντιμετώπιση της ανεργίας σε περιοχές με υψηλό δείκτη ανεργίας, με προτεραιότητα στις περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας και Δυτικής Μακεδονίας.
Η δράση αφορά στην επιχορήγηση επιχειρήσεων για την απασχόληση 10.000 μακροχρονίων ανέργων, ηλικίας 45 ετών και άνω.
4. Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για 10.000 ανέργους με εμπόδια στην ένταξη τους στην αγορά εργασίας: Αφορά τη δημιουργία 10.000 νέων θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα για κατηγορίες ανέργων, που αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα εμπόδια στην ένταξη ή επανένταξή τους στην αγορά εργασίας. Δικαιούχοι της δράσης είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα.
5. Πρόγραμμα προεργασίας για άνεργους νέους ηλικίας 18-30 ετών: Ωφελούμενοι είναι 10.000 εγγεγραμμένοι άνεργοι στο μητρώο των ΚΠΑ2 της Δ.ΥΠ.Α., ηλικίας 18 έως 30 ετών, απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης.
6. Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 5.000 ανέργων στους τομείς της πράσινης οικονομίας, με έμφαση στις γυναίκες.
7. Πρόγραμμα κατάρτισης και αναβάθμισης δεξιοτήτων για έως 5.000 εγγεγραμμένους στο μητρώο της ΔΥΠΑ άνεργους, προκειμένου να απασχοληθούν ως Προσωπικό Ιδιωτικής Ασφάλειας, κατόπιν πιστοποίησης: Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί με τη μορφή της σύγχρονης εξ αποστάσεως κατάρτισης, διάρκειας 105 ωρών, για έως 5.000 ωφελούμενους.
8. Συμβουλευτική Υποστήριξη, Κατάρτιση και Πιστοποίηση στο αντικείμενο του Ψηφιακού Μάρκετινγκ για ανέργους έως 29 ετών σε μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις στον κλάδο του Τουρισμού (σε συνεργασία με το ΙΝΣΕΤΕ).
9. Συμβουλευτική, Κατάρτιση και Πιστοποίηση ανέργων ηλικίας 18-29 ετών σε ειδικότητες της Τουριστικής Βιομηχανίας (σε συνεργασία με την ΠΟΞ)
10. Παρέμβαση επαγγελματικής ενδυνάμωσης και ένταξης στην αγορά εργασίας για άτομα έως 29 ετών στον αγροδιατροφικό κλάδο (σε συνεργασία με το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ)
11. Ενίσχυση γνώσεων και δεξιοτήτων ανέργων πτυχιούχων έως 29 ετών, σε δυναμικούς τομείς του αναπτυξιακού μοντέλου της οικονομίας (σε συνεργασία με τα επιμελητήρια).
12. Συμβουλευτική Υποστήριξη, κατάρτιση, πιστοποίηση και προώθηση στην Απασχόληση άνεργων νέων 25-29 ετών στον κλάδο ΤΠΕ (σε συνεργασία με τον ΣΕΠΕ).

Αντώνης Βασιλόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης