Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Φρένο στις υπερχρεώσεις των ιδιωτικών νοσοκομείων μέσω… απογευματινών χειρουργείων ζητούν οι ασφαλιστικές

Φρένο στις υπερχρεώσεις των ιδιωτικών νοσοκομείων μέσω… απογευματινών χειρουργείων ζητούν οι ασφαλιστικές
H ‘μεταφορά’ ασθενών σε δημόσια νοσοκομεία είναι μονόδρομος για να σπάει το ολιγοπώλιο
Στη μάχη με τις υπερχρεώσεις των ιδιωτικών νοσοκομείων, ασφαλιστές προκρίνουν την άμεση ενίσχυση των συνεργασιών μεταξύ ιδιωτικών ασφαλιστικών και δημοσίων νοσοκομείων, την μείωση του ΦΠΑ και τη δημιουργία νέων ασφαλιστικών προγραμμάτων υγείας, μιλώντας στο ΒΝ.
Καταγγέλλουν την ολιγοπωλιακή τακτική των ιδιωτικών νοσοκομείων, προτρέποντας τις ασφαλιστικές ακόμα και να σπάσουν ή να μην ανανεώνουν τις ζημιογόνες συμβάσεις που έχουν υπογράψει με τα ιδιωτικά νοσοκομεία.
Τονίζουν ότι η ‘μεταφορά’ ασθενών σε δημόσια νοσοκομεία είναι μονόδρομος για να σπάει το ολιγοπώλιο, διαμηνύοντας ότι οι ασφαλιστικές είναι ο μεγαλύτερος πελάτης των ιδιωτικών νοσοκομείων.

Προτάσεις για να σπάει στο ολιγοπώλιο

Με αφορμή το άνοιγμα των απογευματινών χειρουργείων στα δημόσια νοσοκομεία, οι ασφαλιστές προτρέπουν την κυβέρνηση να ανοίξει τις συνεργασίες μεταξύ ιδιωτικών ασφαλιστικών και δημοσίων νοσοκομείων.
Στο πλαίσιο αυτό τονίζουν πως οι ασφαλιστικές θα μπορούσαν να δημιουργήσουν προγράμματα υγείας / επιδόματα με πολύ προσιτό κόστος.
Την ίδια στιγμή που θα γίνει αυτό οι ιδιωτικές κλινικές θα αναγκαστούν να μειώσουν τις τιμές τους καθώς θα λειτουργήσει ο ανταγωνισμός.
Ο δε, ασφαλισμένος θα μπορεί να επιλέξει ελεύθερα το δημόσιο ή το ιδιωτικό νοσοκομείο και τον γιατρό του.
Επισημαίνουν, ότι την δεκαετία του 2010 για την αντιμετώπιση του προβλήματος είχαν υπάρξει συζητήσεις με στόχο την δημιουργία κλινών σε δημόσια νοσοκομεία από ιδιωτικές ασφαλιστικές.
Τα σχέδια δεν υλοποιήθηκαν, προσθέτουν, καθώς ‘υπήρχαν έντονες αντιδράσεις με αποτέλεσμα σήμερα να έχουμε φτάσει σε καθεστώς ολιγοπωλίου’.

Στην αποκλιμάκωση του προβλήματος τονίζουν μπορεί να βοηθήσει και η μείωση του συντελεστή του ΦΠΑ, ωστόσο όχι τόσο, όσο μία ριζική μεταρρύθμιση.

Υπενθυμίζεται ότι οι υπερχρεώσεις των ιδιωτικών νοσοκομείων σε ιδιωτικά ασφαλισμένους έχουν οδηγήσει σε μεγάλες τιμολογιακές αυξήσεις στα ασφαλιστήρια συμβόλαια υγείας.
Αποτέλεσμα αυτών οι ασφαλιστικές χάνουν πελάτες, σχεδόν ο ένας στους δύο πελάτες σπάει το συμβόλαιο του, δηλώνουν κύκλοι της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης στο ΒΝ.
Ο κλάδος υγείας στην πραγματικότητα δεν έχει υπάρξει κερδοφόρος δήλωσε ανώτατο στέλεχος ασφαλιστικής.

Ελενα Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης