Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Παρουσιάσθηκε το πρώτο βιβλίο Προσωπικής Χρηματοοικονομικής στην Ελλάδα και ένα από τα ελάχιστα στον κόσμο!

Παρουσιάσθηκε το πρώτο βιβλίο Προσωπικής Χρηματοοικονομικής στην Ελλάδα και ένα από τα ελάχιστα στον κόσμο!
Ένα ακόμα βήμα από το Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού για μια κοινωνία χρηματοοικονομικά πιο ανθεκτική και κυρίως περισσότερο ενήμερη!
Σε ένα πολύ ζεστό και ευχάριστο κλίμα, με ουσιαστικές παρεμβάσεις από τους συμμετέχοντες, παρουσιάσθηκε στο γνωστό βιβλιοπωλείο Ιανός την Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023 το πρώτο βιβλίο Προσωπικής Χρηματοοικονομικής με τίτλο «Χρηματοοικονομικός Αλφαβητισμός: Θεωρία και Πράξη», του Καθηγητή Χρηματοοικονομικής και Προέδρου του Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού, Νικόλαου Δ. Φίλιππα.
Παρά τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την απαγόρευση της κυκλοφορίας στο κέντρο της Αθήνας, η αίθουσα παρουσιάσεων του Ιανού ήταν κατάμεστη!
Στο βιβλίο αυτό, το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πεδίο και διατίθεται σε όλα τα μεγάλα βιβλιοπωλεία ανά την χώρα, περιλαμβάνονται και αναλύονται έννοιες που για πρώτη φορά έχουν εισαχθεί στην Ελληνική βιβλιογραφία και αρθρογραφία από τον Συγγραφέα ή τους Επιστημονικούς Συνεργάτες του Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού, όπως Χρηματοοικονομικός Αλφαβητισμός, Χρηματοοικονομική Ευημερία, Χρηματοοικονομικό Άγχος, Ψηφιακός Χρηματοοικονομικός Αλφαβητισμός, Χρηματοοικονομική Ελευθερία, Χρηματοοικονομική Ενδυνάμωση των Γυναικών, Συνταξιοδοτικός Αλφαβητισμός, καθώς και άλλες πρωτότυπες έννοιες που θα συμβάλουν στην ολιστική χρηματοοικονομική γνώση των πολιτών.
Το βιβλίο παρουσιάστηκε από τους Καθηγητές κ.κ. Γκίκα Χαρδούβελη, Μάνθο Ντελή και Γεώργιο Πάνο, όπως επίσης και από τον Δρ. Χρήστο Νούνη.
Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η κυρία Αργυρή Κατωπόδη, Επιστημονική Συνεργάτιδα του Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού.
Να σημειωθεί ότι ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Καθηγητής Οικονομικών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Γιάννης Στουρνάρας, προλόγισε το βιβλίο με ιδιαίτερη προσοχή και σχολαστικότητα, καταθέτοντας μάλιστα και συγκεκριμένες ριζοσπαστικές προτάσεις πολιτικής, όπως για παράδειγμα την εισαγωγή μαθήματος χρηματοοικονομικής παιδείας στην πρωτοβάθμια αλλά και στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Το βιβλίο αυτό γράφτηκε για την νέα γενιά, η οποία αντιμετωπίζει έναν κόσμο γεμάτο προκλήσεις, ενώ αποτελεί ήδη το βασικό εγχειρίδιο του υποχρεωτικού μαθήματος «Προσωπική Χρηματοοικονομική» για τους φοιτητές του Συγγραφέα στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς.
Είναι όμως κατάλληλα γραμμένο ώστε να απευθύνεται και να είναι χρήσιμο σε όλους τους πολίτες, αφού ζούμε σε ένα ιδιαίτερα πολύπλοκο χρηματοοικονομικό περιβάλλον γεμάτο κρίσεις και υπερχρέωση.
Σε ένα τέτοιο δύσκολο περιβάλλον, η ολιστική χρηματοοικονομική γνώση είναι δύναμη και αποτελεί σίγουρα μια αποτελεσματική ασπίδα προστασίας για κάθε ελληνικό νοικοκυριό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης