Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Κώτσιος: Η κακή διοίκηση του ΤΥΠΕΤ από ΔΗΣΥΕ, ΔΑΚΕ, διόγκωσε το χρέος του, χειροτέρευσε τις παροχές στα μέλη

Κώτσιος: Η κακή διοίκηση του ΤΥΠΕΤ από ΔΗΣΥΕ, ΔΑΚΕ, διόγκωσε το χρέος του, χειροτέρευσε τις παροχές στα μέλη
Δήλωση του Αθ. Κώτσιου, Γενικού Συμβούλου της ΟΤΟΕ και Στέλεχος της Ανεξάρτητης Ανανεωτικής Κίνησης " ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ"
Ο Κώτσιος Αθανάσιος, Γενικός Σύμβουλος της ΟΤΟΕ και Στέλεχος της Ανεξάρτητης Ανανεωτικής Κίνησης "ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ" με δήλωσή του στο bankingnews αναφέρει τα ακόλουθα για τις εκλογές του Ταμείου Υγείας Προσωπικού της Εθνικής Τράπεζας (ΤΥΠΕΤ) που θα πραγματοποιηθούν στις 20-24 Μαΐου 2024:

Ως «ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ» μπαίνουμε ΜΠΡΟΣΤΑ για το ΤΥΠΕΤ και σας καλούμε να στηρίξετε την ανεξάρτητη - ανανεωτική μας στις εκλογές στις 20-24 Μαΐου.
Το ΤΥΠΕΤ νοσεί και πρέπει να γίνει Υγιές!
Ελλιπείς Παροχές Υγείας, ιδιαίτερα για τους ασφαλισμένους της Περιφέρειας της χώρας.
Το ΤΥΠΕΤ που ιδρύθηκε το 1930 βασίζεται στις αξίες της αλληλεγγύης, της αλληλοβοήθειας, της αναδιανομής.
Το Ταμείο Υγείας Προσωπικού Εθνικής Τράπεζας (Τ.Υ.Π.Ε.Τ) αποτελεί ατομικό και συλλογικό πλούτο για όλα τα ασφαλισμένα μέλη του (εν ενεργεία και συνταξιούχους συναδέλφους).
Είναι σημαντικός ο ρόλος που μπορεί να διαδραματίσει ένα Αυτοδιαχειριζόμενο Ταμείο Υγείας στην ουσιαστική στήριξη των οικογένειών των ασφαλισμένων μελών του.
Χρέη και ελλείμματα δείχνουν πρόβλημα στη διοίκηση του Ταμείου. Το πρόβλημα, όμως, της σημερινής διαχείρισης του Ταμείου δεν είναι μόνο οικονομικό.
Τίθεται ζήτημα λανθασμένης νοοτροπίας και μη ισότιμης μεταχείρισης, ελλιπείς παροχές υγείας, ιδιαίτερα στην Περιφέρεια όλων των ασφαλισμένων μελών του (εν ενεργεία και συνταξιούχων).
Στις 16 Απριλίου πραγματοποιήθηκε μία ακόμη Γενική συνέλευση ΤΥΠΕΤ των παρατάξεων ΔΗΣΥΕ και ΔΑΚΕ.
Μία Γενική Συνέλευση ΤΥΠΕΤ - Παρωδία όπως πραγματοποιείται κάθε φορά από την Ενιαία παράταξη (ΔΗΣΥΕ - ΔΑΚΕ).
Μία Γενική Συνέλευση που κάλλιστα μπορεί να χαρακτηριστεί "Ξαναζεσταμένο φαγητό".
Η κακοδιαχείριση και η πλήρης ταύτιση των παρατάξεων ΔΗΣΥΕ και ΔΑΚΕ που διοικούν όλα αυτά τα χρόνια το Ταμείο Υγείας μας (ΤΥΠΕΤ), είχαν ως συνέπεια να μετατραπεί το ΤΥΠΕΤ σε ένα αυτοδιαχειριζόμενο Ταμείο Υγείας με τεράστιο χρέος και απογοητευτικές παροχές υγείας στα ασφαλισμένα μέλη του (εν ενεργεία και συνταξιούχους συναδέλφους).
Μαζί αλλάζουμε το Ταμείο Υγείας.
Κάνουμε το Ταμείο Υγείας ξανά ΥΓΙΕΣ !
Αυτή είναι η δική μας θεώρηση και η απάντησή μας στη ΔΗΣΥΕ (Υγεία – Φροντίδα – Πρόοδος) που επιχειρεί να κρύψει τα οικονομικά ελλείμματα και στη ΔΑΚΕ (Ανοιχτή Γραμμή) που επιχειρεί να κρυφτεί από τα ελλείμματα, ενώ είναι σε όλους τους συναδέλφους γνωστό ότι και οι δύο παρατάξεις είναι αποκλειστικά υπεύθυνες για την διόγκωση του χρέους και τις απογοητευτικές παροχές υγείας του ΤΥΠΕΤ.
Ως «ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ» πιστεύουμε ότι είναι επιτακτική η ανάγκη ανασυγκρότησης του ΤΥΠΕΤ.
Η ανασυγκρότηση του Ταμείου όμως απαιτεί αρχές, αξίες, ιδανικά, στόχευση και στρατηγική. Απαιτεί διαφάνεια και λογοδοσία. Αξιοκρατία στη στελέχωση θέσεων ευθύνης. Ισχυρή εκπροσώπηση στην περιφέρεια.
Απαιτεί νέα πρόσωπα τα οποία πρέπει έχουν να γνώση οικονομικής διαχείρισης. Να αφουγκράζονται τον συνάδελφο και να έχουν πραγματικό ενδιαφέρον για τα θέματα υγείας. Να έχουν αίσθημα ευθύνης, αποφασιστικότητα, φωνή και ανάστημα ώστε να μπουν ΜΠΡΟΣΤΑ για να αναστραφεί η πορεία του ΤΥΠΕΤ.
Είναι βέβαιο ότι η ανασυγκρότηση του ΤΥΠΕΤ δεν μπορεί να γίνει από τα ίδια πρόσωπα και τις ίδιες παρατάξεις που οδήγησαν το Ταμείο μας σε αυτή την εξαιρετικά δυσχερή οικονομική κατάσταση.
Από αυτούς δηλαδή που πιστεύουν ότι το Ταμείο είναι παραγοντισμός, μικρο-εξυπηρετήσεις έναντι ψήφων.
Από περιφερειακούς συμβούλους που έχουν αφήσει την περιοχή ευθύνης τους απογυμνωμένη από συμβεβλημένους γιατρούς, διαγνωστικά κέντρα, φυσικοθεραπευτήρια κ.α.
Σίγουρα δεν μπορεί να γίνει από μία ανίερη συμμαχία της ΔΗΣΥΕ με την ΔΑΚΕ, χωρίς καμία αξιακή βάση παρά μόνο το παραταξιακό τους συμφέρον και προσωπικό όφελος των Συνδικαλιστών τους.
Στις εκλογές του ΤΥΠΕΤ θα πρέπει να έχουν δικαίωμα ψήφου και οι Συνταξιούχοι συνάδελφοι διότι πληρώνουν εισφορές στο ΤΥΠΕΤ.
Επίσης στις εκλογές του ΤΥΠΕΤ θα πρέπει να υπάρχουν Δικαστικοί αντιπρόσωποι για να διασφαλίζεται το αδιάβλητο των εκλογών.
Το ΤΥΠΕΤ δεν είναι ιδιοκτησία καμίας Παράταξης και κανενός Συνδικαλιστή.
Φτάνει πια ! Οι στιγμές είναι κρίσιμες !
Το ΤΥΠΕΤ μας χρειάζεται όλους και το ΤΥΠΕΤ ανήκει σε όλους.
Ως «ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ» μπαίνουμε ΜΠΡΟΣΤΑ για το ΤΥΠΕΤ και σας καλούμε να στηρίξετε την ανεξάρτητη - ανανεωτική μας στις εκλογές στις 20-24 Μαΐου.
Για να πάμε ΜΠΡΟΣΤΑ με ΣΙΓΟΥΡΙΑ. Με τη θέληση για ένα ΤΥΠΕΤ που να παρέχει αξιοπρεπείς υπηρεσίες Υγείας και να καλύπτει όλους τους συναδέλφους σε κάθε περιοχή της χώρας. Για να μπορούμε να ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΞΑΝΑ για ένα ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΥΠΕΤ.
Σας καλούμε όλους να συμμετέχετε και να μπείτε ΜΠΡΟΣΤΑ στο ξεκίνημα μιας αναγεννητικής προσπάθειας για το ΤΥΠΕΤ μας.
ΤΟΛΜΑΜΕ - ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΕΤ
ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ – ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΤΥΠΕΤ
Στηρίζουμε το ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ
Στέλνουμε προσκλητήριο σε όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στις εκλογές του ΤΥΠΕΤ που θα πραγματοποιηθούν στις 20-24 Μαΐου 2024 για να βελτιώσουμε τις παροχές υγείας του ΤΥΠΕΤ σε όλη την Ελλάδα και συνεπώς να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής μας και των οικογένειών μας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης