Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fitch: Δεν κινδυνεύουν οι διεθνείς τράπεζες από τυχόν χρεοκοπία της Αργεντινής - Τι ισχύει με τις θυγατρικές των ξένων τραπεζών που εδρεύουν στη χώρα

Fitch: Δεν κινδυνεύουν οι διεθνείς τράπεζες από τυχόν χρεοκοπία της Αργεντινής - Τι ισχύει με τις θυγατρικές των ξένων τραπεζών που εδρεύουν στη χώρα
Μερικές από τις ξένες τράπεζες που έχουν θυγατρικές στην Αργεντινή είναι οι: BBVA, Santander, HSBC, Banco Itau, Citibank
Ικανές να ανταπεξέλθουν στο πιθανό σοκ που θα προκαλέσει τυχόν νέα χρεοκοπία της Αργεντινής είναι οι θυγατρικές των ξένων τραπεζών που εδρεύουν στη χώρα, όπως υποστηρίζει σε νέα έκθεσή του ο αμερικανικός οίκος Fitch.
Σύμφωνα με τη Fitch, εάν η Αργεντινή οδηγηθεί στη χρεοκοπία, θα αυξηθεί κατακόρυφα η αστάθεια και θα επηρεαστεί η αξία των θυγατρικών των ξένων τραπεζών στη χώρα. Το λειτουργικό περιβάλλον θα καταστεί ακόμη πιο δύσκολο και γεμάτο προκλήσεις.
Ταυτόχρονα, είναι αναπόφευκτο να μειωθεί η κερδοφορία των θυγατρικών των ξένων τραπεζών που εδρεύουν στην Αργεντινή.
Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με τη Fitch, οι ξένες τράπεζες που εδρεύουν στην Αργεντινή βρίσκονται σε πολύ καλύτερη θέση από εκείνη στην οποία βρίσκονταν το 2001, όταν και χρεοκόπησε η χώρα.
Τα πιστωτικά τους προφίλ είναι πολύ πιο υγιή σήμερα από ότι ήταν πριν από 13 χρόνια. Αυτό σημαίνει πως οι ξένες τράπεζες είναι σε θέση να απορροφήσουν τυχόν αυξημένες ζημιές.
Μερικές από τις ξένες τράπεζες που έχουν θυγατρικές στην Αργεντινή είναι οι εξής: BBVA, Santander, HSBC, Banco Itau, Citibank.
Σύμφωνα με τη Fitch, ακόμη κι αν αυξηθεί κατακόρυφα η αστάθεια και η μεταβλητότητα, η καθαρή έκθεση των διεθνών τραπεζών στην Αργεντινή είναι μικρή και επομένως δεν θα προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στις μητρικές τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης