Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Υποχρεώνει Audi, BMW και Mercedes να μειώσουν τις τιμές τους

Κίνα: Υποχρεώνει Audi, BMW και Mercedes να μειώσουν τις τιμές τους
Με το μέτρο αυτό προσπαθεί να μετριάσει ενδεχόμενη επιβράδυνση της ζήτησης
Πιέσεις σε μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες να μειώσουν τις τιμές των οχημάτων, αλλά και των υπηρεσιών μεταπώλησης ασκεί η κινεζική κυβέρνηση, η οποία φοβάται επιβράδυνση της ζήτησης και προσπαθεί με αυτόν τον τρόπο να τη μετριάσει.
Τον Ιούλιο πωλήθηκαν στην Κίνα 1,3 εκατ. νέα οχήματα, κάτι που υποδηλώνει αύξηση 10,7% έναντι του αντίστοιχου μήνα του 2013.
Τους πρώτους μήνες του 2014 έχουν πωληθεί στην ασιατική χώρα 10,12 εκατ. οχήματα, ήτοι καταγράφηκε αύξηση 14% και είναι η πρώτη φορά που τους πρώτους επτά μήνες του έτους οι πωλήσεις οχημάτων ξεπερνούν τα 10 εκατ. αυτοκίνητα.
Έτσι, οι κινεζικές αρχές φοβούνται μετρίαση της ζήτησης και γι' αυτόν τον λόγο πιέζουν τις αυτοκινητοβιομηχανίες να μειώσουν τις τιμές τους.
Για να το πετύχουν αυτό δεν έχουν προχωρήσει σε σειρά συστάσεων, αλλά αντιθέτως έχουν ξεκινήσει μια έρευνα σχετικά με υποτιθέμενες πρακτικές των αυτοκινητοβιομηχανιών προκειμένου να διατηρούν υψηλά τις τιμές.
Μεταξύ των εταιρειών που ερευνώνται είναι οι Audi, Volkswagen, BMW, Mercedes, Jaguar-Land Rover, Chrysler-Jeep, Toyota, Honda και General Motors.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα στην Audi, επιβάλλονται πρόστιμα στις ίδιες τις αυτοκινητοβιομηχανίες για παραβίαση των αντιμονοπωλιακών νόμων της Κίνας. Σε αυτή την περίπτωση, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία του ομίλου VW έχει συμφωνήσει να καταβάλει το πρόστιμο των 30 εκατομμυρίων ευρώ που της έχει επιβληθεί.
Σε άλλες περιπτώσεις, πρόστιμο επιβάλλεται στους αντιπροσώπους των αυτοκινητοβιομηχανιών στη χώρα, όπως συνέβη στην περίπτωση της BMW.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης