Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εconomist: Εκατοντάδες Ευρωπαίοι μουσουλμάνοι στρατολογούνται από τους τζιχαντιστές της Συρίας - Γαλλία και Βρετανία οι «πρωταθλήτριες»

Εconomist: Εκατοντάδες Ευρωπαίοι μουσουλμάνοι στρατολογούνται από τους τζιχαντιστές της Συρίας - Γαλλία και Βρετανία οι «πρωταθλήτριες»
Χιλιάδες μουσουλμάνοι από διάφορες χώρες του εξωτερικού μεταβαίνουν στη Συρία
Πόλος έλξης ξένων «μαχητών» συνιστά ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία, καθώς χιλιάδες μουσουλμάνοι από διάφορες χώρες του εξωτερικού μεταβαίνουν στη Συρία, προκειμένου να πολεμήσουν στο πλευρό του Ισλαμικού Κράτους.
Το εντυπωσιακό είναι μάλιστα, πως ακόμη και Ευρωπαίοι μουσουλμάνοι καταφεύγουν στη Συρία, προκειμένου να στρατολογηθούν εθελοντικά από τις δυνάμεις του ISIL.
Mάλιστα, πρωταθλήτριες χώρες αναδεικνύονται η Γαλλία και η Μ. Βρετανία, καθώς περίπου 700 και 400 άτομα αντίστοιχα, έχουν καταταγεί μέχρι στιγμής στις δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους.
Φυσικά, οι συγκεκριμένοι αριθμοί εξηγούνται από το υψηλό ποσοστό των μουσουλμανικών πληθυσμών στις προαναφερθείσες χώρες.
Πέραν των ευρωπαϊκών κρατών, χιλιάδες εθελοντές τάσσονται εναντίον του επίσημου συριακού στρατού από δεκάδες μουσουλμανικές χώρες της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, με «πρωταθλήτρια» την Τυνησία, τη Σαουδική Αραβία και την Ιορδανία.
Σημειώνεται πως πλέον, οι τζιχαντιστές αποτελούν την κύρια δύναμη της συριακής αντιπολίτευσης, η οποία τα τελευταία τρία χρόνια μάχεται εναντίον των κυβερνητικών δυνάμεων του Al Bashar Assad.




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης