Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εκατέρωθεν ζημιές από τις κυρώσεις της Δύσης στη Ρωσία – Απειλούνται Exxon, BP και Shell

Εκατέρωθεν ζημιές από τις κυρώσεις της Δύσης στη Ρωσία – Απειλούνται Exxon, BP και Shell
Οι νέες κυρώσεις θα επιφέρουν την ακύρωση ενός μεγάλου ενεργειακού deal
Μπούμερανγκ ενδέχεται να γυρίσουν οι νέες κυρώσεις της Ε.Ε. εναντίον της Ρωσίας, καθώς οι πετρελαϊκές εταιρείες της Δύσης απειλούνται με την απώλεια ενός τεράστιου deal!
Ειδικότερα, με την Ε.Ε. να ετοιμάζεται να διευρύνει τις κυρώσεις της εναντίον της Μόσχας και τις ΗΠΑ να ακολουθούν τα βήματα της Κομισιόν, η Ρωσία προειδοποιεί πως το νέο κύμα κυρώσεων θα αναστείλει το deal για την εξερεύνηση των κοιτασμάτων πετρελαίου στη ρωσική αρκτική θάλασσα.
Εάν λοιπόν οι κυρώσεις της Δύσης υλοποιηθούν, τότε εταιρείες, όπως η Exxon Mobil, η ΒΡ και η Shell θα πληγούν ανεπανόρθωτα!
Σημειώνεται πως στις υπό εξέταση κυρώσεις της Ε.Ε. και των ΗΠΑ συγκαταλέγεται η απαγόρευση παροχής τεχνολογίας και υπηρεσιών στην αρκτική θάλασσα.
Όμως, το πλήγμα θα είναι εξίσου σημαντικό και για τη Ρωσία, καθώς πέραν των αμερικανικών και ευρωπαϊκών πετρελαϊκών, δεν υπάρχουν έτερες εταιρείες, οι οποίες θα μπορούσαν να εξάγουν τα κοιτάσματα από την αρκτική θάλασσα.
Ως εκ τούτου, η ρωσική παραγωγή πετρελαίου θα δεχθεί ένα ισχυρό πλήγμα, με τις κυρώσεις να αποδεικνύονται άκρως αποτελεσματικές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης