Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rabobank: Η προσφορά και όχι η ζήτηση ωθεί τις τιμές του πετρελαίου προς τα κάτω

Rabobank: Η προσφορά και όχι η ζήτηση ωθεί τις τιμές του πετρελαίου προς τα κάτω
Η ενίσχυση της ζήτησης δεν θα ωφελήσει καθόλου την οικονομία της Ευρωζώνης
Το ζήτημα της πτώσης του πετρελαίου και το κατά πόσο αυτή είναι θετική ή αρνητική για την Ευρωζώνη και τις ΗΠΑ θα απασχολήσει πολύ τους αναλυτές το προσεχές μέλλον, σημειώνει σε έκθεσή της η Rabobank.
Η επενδυτική τράπεζα αναφέρεται στις δηλώσεις του Fischer της Fed, ο οποίος υποστήριξε ότι η πρόσφατη πτώση των τιμών του πετρελαίου θα μπορούσε να είναι μια «προσωρινή» τροχοπέδη για τον πληθωρισμό και ότι το χαμηλότερο κόστος της ενέργειας θα είναι εν τέλει ωφέλιμο για την οικονομία.
Αναφέρεται, επίσης, στις δηλώσεις του Dudley, επίσης της Fed, ότι οι Αμερικανοί πολίτες θα αυξήσουν την κατανάλωση του πετρελαίου, όσο η τιμή του πέφτει και κατ’ επέκταση τα έξτρα κεφάλαια που θα διατεθούν στις αγορές, θα ωθήσουν τις κεντρικές τράπεζες σε νέα μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης, και κατ’ επέκταση την παγκόσμια οικονομία σε ανάπτυξη.
Εντούτοις, η Rabobank διαφωνεί καθώς, κατά την άποψη των αναλυτών της, η διολίσθηση των τιμών του πετρελαίου δεν οφείλεται στη ζήτηση, αλλά στην παραγωγή και έτσι η αύξηση της ζήτησης δεν θα έχει κανένα ουσιαστικό όφελος για την παγκόσμια οικονομία, ειδικότερα, μάλιστα, στα πλαίσια της Ευρωζώνης.
Αναλυτικότερα, τα όποια οφέλη της αυξημένης ζήτησης στην Ευρωζώνη θα αντισταθμιστούν, άρα θα εκμηδενιστούν, από τις αποπληθωριστικές τάσεις που εμφανίζονται το τελευταίο διάστημα, καθώς και από την υιοθέτηση χαμηλότερων προβλέψεων για την ανάπτυξη της οικονομίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης