Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ταϊβάν: 31 οι νεκροί της μοιραίας πτήση – «Ήρωας» ο πιλότος, δηλώνει ο δήμαρχος της Ταΐπει

Ταϊβάν: 31 οι νεκροί της μοιραίας πτήση – «Ήρωας» ο πιλότος, δηλώνει ο δήμαρχος της Ταΐπει
Η πτήση GE235 της TransAsia που συνετρίβη σε ποτάμι, λίγο μετά την απογείωση, θρηνεί 31 νεκρούς και μετρά δεκάδες τραυματίες

Συγκινεί ο δήμαρχος της Ταιπέι, όταν με λυγμούς αποκαλεί τον πιλότο της άτυχης πτήσης «ήρωα» και δηλώνει πως έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε για να μην ρίξει το αεροσκάφος στα κτήρια της πόλης.
Η πορεία του αεροσκάφους, όπως καταγράφηκε από ερασιτεχνικό βίντεο οδηγού που βρισκόταν την ώρα εκείνη στο σημείο, δείχνει μια ύστατη προσπάθεια του 42χρονου κυβερνήτη Liao Chientsung και του συγκυβερνήτη, να ελιχθούν στον εναέριο χώρο πάνω από τα πανύψηλα κτήρια, ώστε να μην «βυθιστεί» στο πένθος ολόκληρη πόλη.
Αγωνιωδώς αναμένεται η ανάλυση του «μαύρου κουτιού» για να διευκρινιστούν τα αίτια που οδήγησαν στο τραγικό συμβάν και τι ειπώθηκε τα κρίσιμα δευτερόλεπτα πριν την πτώση.
Η επικοινωνία με τον πύργο ελέγχου, πάντως, κατέγραψε τα κρίσιμα τελευταία δευτερόλεπτα με τον κυβερνήτη να «φωνάζει» για την ξαφνική διακοπή λειτουργίας του αριστερού κινητήρα.
Ο ακριβής λόγος για την κατάληξη αυτή αναμένεται να διαπιστωθεί από τους αρμόδιους, που ερευνούν το δυστύχημα.
Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι το αεροσκάφος, σύμφωνα με την υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας στο Μακάο είχε αντικαταστήσει τους κινητήρες τον περασμένο Απρίλιο λόγω «τεχνικών προβλημάτων».
Το αεροπορικό δυστύχημα είναι το δεύτερο για τη συγκεκριμένη αεροπορική σε διάστημα 7 μηνών.
Την Τετάρτη οι μετοχές της TransAsia έκλεισαν στο – 6,9%, με πτώση να συνεχίζεται και σήμερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης