Τελευταία Νέα
Διεθνή

BlackBerry: Στα 28 εκατ. δολάρια ανήλθαν τα καθαρά κέρδη το δ’ 3μηνο χρήσης

tags :
BlackBerry: Στα 28 εκατ. δολάρια ανήλθαν τα καθαρά κέρδη το δ’ 3μηνο χρήσης
Η εταιρεία κατάφερε να ανακοινώσει καθαρά κέρδη, παρά την πτώση των εσόδων 
Στα 28 εκατ. δολάρια διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη της BlackBerry το δ’ τρίμηνο χρήσης, ή 0,05 δολάρια ανά μετοχή, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.
Σημειώνεται ότι η εταιρεία είχε ανακοινώσει ζημίες κατά το αντίστοιχο τρίμηνο της προηγούμενης χρήσης, ωστόσο ακολουθώντας πολιτική μείωσης του λειτουργικού κόστους της, κατάφερε να αντιστρέψει τα δεδομένα.
Ωστόσο, τα έσοδα της εταιρείας υποχώρησαν στα 660 εκατ. δολάρια κατά το τελευταίο τρίμηνο του έτους χρήσης, από 976 εκατ. το προηγούμενο έτος, διαψεύδοντας επί τα χείρω τις εκτιμήσεις για κέρδη 786 εκατ. δολαρίων, στο πλαίσιο δημοσκόπησης από την Thomson Reuters.
Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει ότι παρά την σημαντική μείωση του κόστους παραγωγής, δεν έχει ακόμα εδραιώσει την θέση της στην αγορά, στον τομέα των πωλήσεων συστημάτων ασφαλείας και smartphones.
Σύμφωνα με δηλώσεις του διευθύνοντα συμβούλου της BlackBerry, John Chen, οι στόχοι για αυτό το διάστημα περιλάμβαναν την προσήλωση στον προϋπολογισμό της εταιρείας, τόσο με την περαιτέρω ανάπτυξη των στρατηγικών όσο και με τις επενδύσεις στον χαρτοφυλάκιο των προϊόντων της, ενώ ο επόμενος στόχος θα είναι η σταθεροποίηση των εσόδων.
Για τον σκοπό αυτό, εταιρεία σκοπεύει να επενδύσει σε νέα προϊόντα, κυρίως συσκευές κινητής τηλεφωνίας και προγράμματα διαχείρισης, ενώ θα στηρίξει την κυκλοφορία των smartphones που ήδη έχει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης