Τελευταία Νέα
Διεθνή

Liberation: Ο Τσίπρας κέρδισε το δικαίωμα να επαναδιαπραγματευτεί το χρέος τον Νοέμβριο

tags :
Liberation: Ο Τσίπρας κέρδισε το δικαίωμα να επαναδιαπραγματευτεί το χρέος τον Νοέμβριο
Αυτή είναι η μοναδική νίκη που πέτυχε τις τελευταίες εβδομάδες των διαπραγματεύσεων ο Έλληνας πρωθυπουργός
Αναφορά στη ραδιοφωνική συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στο «Κόκκινο» κάνει η Liberation, υπογραμμίζοντας ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός υπεραμύνθηκε της συνθηκολόγησής του στις 12 Ιουλίου.
Επίσης η γαλλική εφημερίδα στέκεται και στο γεγονός ότι ο Τσίπρας θα πάει σε εκλογές αν δεν έχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία.
Εκτός από αυτά τα δύο σημεία η Liberation επισημαίνει και ότι αποδεχόμενος το ευρωπαϊκό πλάνο που υπέγραψε στις 12 Ιουλίου ο Τσίπρας πιστεύει ότι θα έχει τη δυνατότητα να πετύχει μία μείωση του χρέους τον Νοέμβριο.
Αυτή είναι η μοναδική νίκη που πέτυχε ο Έλληνας πρωθυπουργός κατά τις τελευταίες εβδομάδες των διαπραγματεύσεων, διότι κατά τα άλλα θα πρέπει να περάσει από το κοινοβούλιο μέτρα που ο ελληνικός λαός απέρριψε με το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου.
Η Liberation απομονώνει και τις δηλώσεις του Τσίπρα ότι «η πατρότητα αυτού του προγράμματος δεν είναι δική του, αλλά των δανειστών» και ότι «αν ενεργούσε ακολουθώντας την καρδιά του θα είχε φύγει από τη Σύνοδο Κορυφής, όμως σε αυτή την περίπτωση θα ακολουθούσε χάος για τις τράπεζες, τις ελληνικές αγορές και τις επιχειρήσεις».
Τέλος, η γαλλική εφημερίδα αναφέρει την πρόθεση του Τσίπρα να μην πάει σε εκλογές, εκτός κι αν χάσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, αλλά και την προσπάθειά του να πείσει όσους μέσα στο κόμμα του είναι αντίθετοι με τη συμφωνία, στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ τον Σεπτέμβριο.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης