Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισημερινός: Τραγικός ο απολογισμός από τα 7,8 Ρίχτερ – Τουλάχιστον 413 οι νεκροί

Ισημερινός: Τραγικός ο απολογισμός από τα 7,8 Ρίχτερ – Τουλάχιστον 413 οι νεκροί
Οι τραυματίες έχουν ξεπεράσει τους 2.600, ήδη καταγράφονται λεηλασίες
Τραγικός είναι ο απολογισμός των 7,8 Ρίχτερ που χτύπησαν τον Ισημερινό το περασμένο Σάββατο.
Σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις, οι νεκροί ανέρχονται σε τουλάχιστον 413 ενώ οι τραυματίες έχουν ξεπεράσει τους 2.600.
Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι θα στείλουν ομάδα ειδικών, οι οποίοι θα βοηθήσουν την κυβέρνηση του Ισημερινού να εκτιμήσει τις ζημιές και τις ανθρωπιστικές ανάγκες αλλά και να δώσει αναλυτικές πληροφορίες από τις πληγείσες περιοχές
Η υπηρεσία θα συνεργαστεί επίσης και με την ανάλογη υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών (UNDAC), η οποία βοηθάει τη χώρα να συντονίσει τα διεθνή σωστικά συνεργεία.
Ο πρόεδρος του Ισημερινού Ραφαέλ Κορέα εξέφρασε τον φόβο ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί περαιτέρω ενώ προέβλεψε ότι η ανοικοδόμηση της χώρας θα στοιχίσει «δισεκατομμύρια δολάρια».
Την ίδια στιγμή καταγράφονται λεηλασίες.
Ένα κτίριο που χρησιμοποιούνταν κάποτε για υπηρεσίες κοινωνικής ασφάλισης λεηλατήθηκε για τα αλουμινένια πλαίσια παραθύρων του και για καλώδια από άτομα που ήλπιζαν να τα πουλήσουν.
Σε άλλη περιοχή, ένοπλοι άντρες λήστεψαν δύο φορτηγά με νερό, ρούχα και άλλα είδη ανάγκης τα οποία προορίζονταν για την παραθαλάσσια περιοχή Πεδερνάλες, την οποία κατέστρεψε ο σεισμός.
Η κυβέρνηση έχει επιστρατεύσει περίπου 13.500 προσωπικό ασφαλείας για να βοηθήσει τις πληγείσες περιοχές, ενώ περίπου 400 ειδικοί στις διασώσεις έχουν έρθει από χώρες της Λατινικής Αμερικής, μαζί με 83 ειδικούς από την Ελβετία και την Ισπανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης