Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κομισιόν: Σοβαρά εμπόδια στο διεθνές εμπόριο της Βρετανίας σε περίπτωση Brexit - Κινδυνεύει η πρωτοκαθεδρία του City

Κομισιόν: Σοβαρά εμπόδια στο διεθνές εμπόριο της Βρετανίας σε περίπτωση Brexit - Κινδυνεύει η πρωτοκαθεδρία του City
Σε περίπτωση Brexit οι βρετανικές τράπεζες και άλλες χρηματο-οικονομικές εταιρείες θα πρέπει να ιδρύσουν θυγατρική εταιρεία τους στην Ε.Ε. με ξεχωριστά ίδια κεφάλαια
Το εμπόριο και οι διεθνείς συναλλαγές της Βρετανίας θα αντιμετώπιζαν σοβαρά εμπόδια σε περίπτωση που το Ηνωμένο Βασίλειο αποφάσιζε να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση και την κοινή της αγορά (Brexit).
Αυτό προειδοποίησε ο Ευρωπαίος επίτροπος Χρηματο-οικονομικών Υπηρεσιών, Jonathan Hill - που είναι Βρετανός - την Δευτέρα 23 Μαΐου 2016, ο οποίος εμφανίστηκε βαθιά ανήσυχος για τις σοβαρές συνέπειες που θα έχει στο City του Λονδίνου ενδεχόμενη επικράτηση του Brexit στο κρίσιμο βρετανικό δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου 2016.
Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, μιλώντας σε φοιτητές της φημισμένης οικονομικής σχολής London School of Economics (LSE), ο Hill επεσήμανε, ότι το πανίσχυρο χρηματο-οικονομικό κέντρο του Λονδίνου αποτελεί τον μεγαλύτερο εξαγωγέα της Βρετανίας και μάλιστα βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης, έχοντας καταφέρει να καταστεί το περισσότερο ανταγωνιστικό του είδους του στον κόσμο σύμφωνα με τον δείκτη Global Financial Centres Index.
«Αν η Βρετανία φύγει [από την Ε.Ε.] είναι σίγουρο, ότι θα υπάρξουν εμπόδια στη διεξαγωγή του εμπορίου της και αυτό θα προκαλέσει ζημία στη βρετανική οικονομία, στις θέσεις απασχόλησης και στην ανάπτυξή της», πάντα σύμφωνα με τον Hill.
Όπως είπε, σε περίπτωση Brexit οι βρετανικές τράπεζες και άλλες χρηματο-οικονομικές εταιρείες θα πρέπει να ιδρύσουν θυγατρική εταιρεία τους στην Ε.Ε. με ξεχωριστά ίδια κεφάλαια, «κάτι που δεν είναι ούτε φθηνό, ούτε απλό».
Όπως εκτιμά ο Hill, ενδεχόμενη έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου δεν θα έδινε ώθηση στο City του Λονδίνου όπως ισχυρίζονται οι υποστηρικτές του Brexit, αλλά, αντίθετα, θα μετέτρεπε το Λονδίνο από συνεργάτη της Ε.Ε. σε ανταγωνιστή της και τότε η Ε.Ε. θα επεδίωκε να δημιουργήσει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα εις βάρος της Βρετανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης