Τελευταία Νέα
Διεθνή

BP: Σε ιστορικό χαμηλό η κατανάλωση άνθρακα παγκοσμίως το 2015, λόγω φθηνού πετρελαίου

BP: Σε ιστορικό χαμηλό η κατανάλωση άνθρακα παγκοσμίως το 2015, λόγω φθηνού πετρελαίου
Παράλληλα, οι παγκόσμιες δυνάμεις έχουν δεσμευτεί να στραφούν όλο και περισσότερο προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας
Σε χαμηλά ποσοστά-ρεκόρ βρέθηκε η παγκόσμια κατανάλωση άνθρακα το περασμένο έτος, σύμφωνα με την ετήσια ανασκόπηση ενεργειακών τάσεων της BP, καθώς τόσο οι ΗΠΑ, όσο και οι υπόλοιπες μεγάλες οικονομίες αρχίζουν σταδιακά να στρέφονται μακριά από τα περισσότερο ρυπογόνα ορυκτά καύσιμα.
Συγκεκριμένα, η εν λόγω εξέλιξη έλαβε χώρα κυρίως λόγω της συμφωνίας του Παρισιού για το κλίμα, η οποία πραγματοποιήθηκε το περασμένο έτους, και κατά την οποία οι παγκόσμιες δυνάμεις δεσμεύτηκαν να στραφούν όλο και περισσότερο προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Ωστόσο, καταλυτικό ρόλο φέρεται να διαδραμάτισε και η απρόσμενη πτώση των τιμών του πετρελαίου, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να προτιμηθεί σε σχέση με τον άνθρακα στην ενεργειακή αγορά.
«Το πετρέλαιο ισχυροποιήθηκε σε μεγάλο βαθμό, καθώς, όταν η τιμή του πέφτει, η ζήτηση αυξάνεται», δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής οικονομολόγος της BP, Spencer Dale, διευκρινίζοντας ότι η απομάκρυνση των οικονομιών από τον άνθρακα συμβαίνει λόγω των περιβαλλοντικών ζητημάτων.
Να σημειώσουμε ότι η χρήση άνθρακα για το 2015, σημείωσε πτώση της τάξεως του -1,8 γεγονός που είχε να συμβεί από τα μέσα της δεκαετίας του ’60, ενώ αποτέλεσε το 29,2% της συνολικής ενεργειακής κατανάλωσης, το χαμηλότερο επίπεδο από το 2005.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης