Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Δεν είναι πλέον η Ευρωζώνη στο προσκήνιο – Πρέπει να μείνουν ενωμένα τα κράτη της Ε.Ε.

Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Δεν είναι πλέον η Ευρωζώνη στο προσκήνιο – Πρέπει να μείνουν ενωμένα τα κράτη της Ε.Ε.
Σχετικά με το επίκαιρο θέμα της χρηματοδότησης των ιταλικών τραπεζών, ο κ. Jäger ουσιαστικά επανέλαβε τα λεγόμενα της Angela Merkel
Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να εργαστεί για να κρατήσει τα υπόλοιπα 27 κράτη – μέλη ενωμένα, διαμηνύει ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομιών.
Ειδικότερα, ο Martin Jäger τόνισε σε σημερινές του δηλώσεις πως πλέον ο Wolfgang Schäuble δεν κάνει αναφορά στην Ελλάδα όχι γιατί η κρίση στην ξεπεράστηκε, αλλά γιατί «οι εξελίξεις στην Ευρωζώνη δεν είναι πλέον στο προσκήνιο».
«Την περίοδο της κρίσης εργαστήκαμε επιτυχώς, φτιάξαμε ισχυρούς θεσμούς και εργαλεία και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποια αφορμή να σκεφτόμαστε για την κατάσταση στην Ευρωζώνη.
Πρέπει να επικεντρώσουμε την προσοχή μας στο πώς θα κρατήσουμε ενωμένους τους 27 της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε.
Σχετικά με το επίκαιρο θέμα της χρηματοδότησης των ιταλικών τραπεζών, ο κ. Jäger ουσιαστικά επανέλαβε τα λεγόμενα της Angela Merkel, επικαλούμενος «τους ισχύοντες νομούς εντός του μπλοκ για την Τραπεζική Ένωση», οι οποίοι δεν γίνεται «κάθε δύο χρόνια να ξανασυζητούνται».
Τέλος, σε ότι αφορά το ενδεχόμενο κυρώσεων σε Πορτογαλία και Ισπανία για τα μεγάλα ελλείμματα στους κρατικούς τους προϋπολογισμούς, ο Γερμανός αξιωματούχος απάντησε πως «οι κανόνες πρέπει να τηρούνται».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης