Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιμένει στη σκληρή διαπραγμάτευση με τη Βρετανία το Βερολίνο - «Έχουμε και εμείς απαιτήσεις»

Επιμένει στη σκληρή διαπραγμάτευση με τη Βρετανία το Βερολίνο - «Έχουμε και εμείς απαιτήσεις»
«Προς το παρόν δεν έχει υποβληθεί επίσημα αίτημα για συνομιλίες από το Λονδίνο, οπότε ότι και να λένε και οι δύο πλευρές αυτή τη στιγμή είναι κερδοσκοπία»
Σκληρή στάση συνεχίζει να κρατά το Βερολίνο ενόψει των επικείμενων συνομιλιών με το Ηνωμένο Βασίλειο, με τον εκπρόσωπο του Wolfgang Schaeuble να επαναλαμβάνει τις χθεσινές δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών.
Ειδικότερα, ο αξιωματούχος δήλωσε στο Reuters πως η άποψη του κ.Schaeuble πως η Γερμανία επίσης θα ζητήσει μία σειρά από παραχωρήσεις από τη Βρετανία είναι «πολύ λογική».
«Θα δούμε πως θα εξελιχθούν οι συνομιλίες.
Προς το παρόν δεν έχει υποβληθεί επίσημα αίτημα από το Λονδίνο, οπότε ότι και να λένε και οι δύο πλευρές αυτή τη στιγμή είναι κερδοσκοπία», υποστήριξε ο εκπρόσωπος.
Ερωτώμενος αν τα παραπάνω σημαίνουν πως η γερμανική πλευρά δεν αποδέχεται το αίτημα του Phillip Hammond, ο οποίος δήλωσε χθες πως η Βρετανία δεν πρέπει να χάσει την πρόσβαση στην ενιαία αγορά της Ευρωπαϊκής Ευρώπης, ο αξιωματούχος ανέφερε πως ελπίζει «η βρετανική πλευρά να κατανοήσει τις απαιτήσεις της Γερμανίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης