Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNBC: Πτώση 6,1% στην αξία των επαγγελματικών ακινήτων στο City του Λονδίνου τον Ιούλιο του 2016 λόγω Brexit

CNBC: Πτώση 6,1% στην αξία των επαγγελματικών ακινήτων στο City του Λονδίνου τον Ιούλιο του 2016 λόγω Brexit
Η αντίστοιχη πτώση διαμορφώθηκε σε 3,3% σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο στο σύνολο των κατηγοριών επαγγελματικών ακινήτων
Μεγάλη υποχώρηση 6,1% κατέγραψαν οι αξίες των επαγγελματικών ακινήτων γραφείου στο φημισμένο χρηματο-οικονομικό κέντρο City του Λονδίνου κατά τη διάρκεια του Ιουλίου του 2016, μετά την αβεβαιότητα για τη θέση της Βρετανίας στον ευρωπαϊκό τραπεζικό χάρτη που προκάλεσε η απόφαση υπέρ του Brexit στο ιστορικό βρετανικό δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου 2016.
Η αντίστοιχη πτώση διαμορφώθηκε σε 3,3% σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο στο σύνολο των κατηγοριών επαγγελματικών ακινήτων.
Αυτά καταδεικνύουν τα στοιχεία που δημοσιοποίησε ο μεγαλύτερος διαχειριστής επενδύσεων ακινήτων στον κόσμο CBRE, που επικαλείται το αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο CNBC.
Η μεγάλη υποχώρηση των αξιών στο City του Λονδίνου καταδεικνύει την έκταση στην οποία η τύχη της μικρής σε έκταση αυτής περιοχής του Λονδίνου - γνωστής και ως «Τετραγωνικό Μίλι» (Square Mile) - είναι συνδεδεμένη με τις αβέβαιες προοπτικές ανάπτυξης των τραπεζών και των εταιρειών παροχής χρηματο-οικονομικών υπηρεσιών του Ηνωμένου Βασιλείου.
Η αβεβαιότητα θα αρθεί μόνον αν διασφαλιστεί η ελεύθερη πρόσβασή τους στην ενιαία ευρωπαϊκή αγορά και μετά το Brexit.
Ειδικό ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός, ότι η δυναμική ετήσια αύξηση 14,1% του βρετανικού διαδικτυακού εμπορίου τον Ιούνιο του 2016 - έναντι αύξησης 4,3% του συνόλου των λιανικών πωλήσεων - έχει αυξήσει τη ζήτηση για βιομηχανικές εγκαταστάσεις αποθήκευσης, κατηγορία στην οποία διαπιστώθηκε αύξηση των ενοικίων τον Ιούλιο του 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης