Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Οι τράπεζες δεν περιμένουν τη συμφωνία για το Brexit - Εγκαταλείπουν το Λονδίνο

Bloomberg: Οι τράπεζες δεν περιμένουν τη συμφωνία για το Brexit - Εγκαταλείπουν το Λονδίνο
Σύμφωνα με τα στελέχη των επενδυτικών τραπεζών, η βρετανική κυβέρνηση δεν έχει σαφές σχέδιο για το μέλλον του City
Πολλές εβδομάδες νωρίτερα από τη βρετανική κυβέρνηση αρχίζουν το... Βrexit οι μεγάλες επενδυτικές τράπεζες, καθώς όσο περισσότερο παραμένουν στο Ηνωμένο Βασίλειο τόσο πιο δύσκολα θα καταφέρουν να φύγουν… αναίμακτα.
Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Bloomberg οι μεγάλες επενδυτικές τράπεζες που έχουν την ευρωπαϊκή του έδρα στο Λονδίνο ετοιμάζονται να μετακομίσουν καθώς θεωρούν ότι δεν υπάρχει σαφές σχέδιο από τη βρετανική κυβέρνηση για την προστασία του Ηνωμένου Βασιλείου ως ένα παγκόσμιο οικονομικό κέντρο.
Έτσι, οι επικεφαλής των τραπεζών είναι αναγκασμένοι να βασίζονται στο χειρότερο σενάριο, ότι θα χάσουν το δικαίωμα να πουλήσουν ελεύθερα τις υπηρεσίες τους σε ολόκληρη την ΕΕ από το City, ανάφερε μια πηγή από τις τέσσερις μεγαλύτερες επενδυτικές τράπεζες που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία.
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, οι τράπεζες θέλουν να αρχίσουν γρήγορα να υλοποιούν τα σχέδια τους και μάλιστα πριν αρχίσει η περίοδος της διετούς διαπραγμάτευσης για το Brexit.
«Αυτό το έτος είναι όλα σχετικά με την κατανόηση των πιθανών σεναρίων, τις επιλογές σας, και τι σχέδια έκτακτης ανάγκης σας είναι", δήλωσε ο Andrew Gray, επικεφαλής των Brexit για Η.Β. χρηματοοικονομικών υπηρεσιών της PwC, η οποία συμβουλεύει τις τράπεζες για τον καλύτερο τρόπο να ανταποκριθεί στις Brexit.
«Ορισμένα σχέδια θα χρειαστεί χρόνος για να εκτελεστούν και οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά να περιμένουν μέχρι την 1η Ιανουαρίου του 2019» επεσήμανε ο Andrew Gray υψηλόβαθμο στέλεχος της PwC, επισημαίνοντας και τον κίνδυνο τελικά οι επιχειρήσεις να μην καταφέρουν να κάνουν δουλειές (business).
Ενδεικτικό της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί είναι ότι ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan Chase & Co. Jamie Dimon είχε δήλωσε πριν το δημοψήφισμα κιόλας ότι μετά το Brexit θα μεταφέρει τους 4.000 εργαζόμενους της εταιρείας
Επίσης, η Morgan Stanley μπορεί επίσης να μεταφέρει περίπου 1.000 εργαζόμενους έξω από το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ οι Goldman Sachs και Citigroup δήλωσαν ότι θα μετακινήσουν επίσης τους υπαλλήλους τους.
Την ίδια στιγμή, οι ευρωπαϊκές τράπεζες μεταξύ των οποίων οι HSBC και η Deutsche Bank δήλωσαν μπορεί να χρειαστεί να μεταφέρουν τους ανθρώπους τους στη Γαλλία και τη Γερμανία.
Ωστόσο, μετά το βρετανικό δημοψήφισμα, οι επικεφαλής των τραπεζών εξέπληξαν με πιο ήπιες ενημερώσεις λέγοντας ότι θα περιμένουν να δουν πως θα καταλήξουν οι διαπραγματεύσεις του Ηνωμένου Βασιλείου με την ΕΕ πριν λάβουν τις αποφάσεις τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης