Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Brexit μπορεί να βλάψει τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές επιχειρήσεις, λένε οι Βρετανοί τραπεζίτες

Το Brexit μπορεί να βλάψει τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές επιχειρήσεις, λένε οι Βρετανοί τραπεζίτες
Η βρετανική τραπεζική βιομηχανία ολοένα και περισσότερο πιέζει για την επίτευξη ενδιάμεσης συμφωνίας με την Ε.Ε. για τη θέσπιση μεταβατικής περιόδου ισχύος των «δικαιωμάτων διαβατηρίου»
Το Brexit δεν αφορά μόνον στο Ηνωμένο Βασίλειο και θα μπορούσε να βλάψει τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της Ευρώπης, όπως προειδοποίησε σήμερα Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016 ενώπιον επιτροπής του βρετανικού Κοινοβουλίου ο διευθύνων σύμβουλος της ισχυρής Ενώσεως Βρετανών Τραπεζιτών, Anthony Browne.
Ο ίδιος επεσήμανε, ότι δεν θα είναι οικονομικά επωφελές για τις επιχειρήσεις της Ε.Ε. να αποκοπεί το City του Λονδίνου από την ελεύθερη πρόσβαση στην ενιαία τραπεζική αγορά, καθώς αυτό θα καθιστούσε δυσκολότερη την πρόσβασή τους σε τραπεζικό δανεισμό, αλλά και σε παράγωγα χρηματο-οικονομικά προϊόντα για την προστασία τους κατά διακυμάνσεων στις αγορές συναλλάγματος και επιτοκίων.
«Είναι προς το συμφέρον πολλών πελατών από ολόκληρη την Ευρώπη να συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες που προσφέρει το Λονδίνο. Δεν είναι προς το συμφέρον καμίας πλευράς να διακοπεί αυτή», τόνισε εμφατικά ο Browne.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση π.χ. της αδυναμίας μιας επενδυτικής τράπεζας να παράσχει σε μία γερμανική επιχείρηση την κατάλληλη χρηματο-οικονομική υποδομή, κάτι που θα είχε άμεσο κόστος τόσο για την επιχείρηση, όσο και για το βρετανικό υποκατάστημα της τραπέζης.
Η βρετανική τραπεζική βιομηχανία ολοένα και περισσότερο πιέζει για την επίτευξη ενδιάμεσης συμφωνίας με την Ε.Ε. για τη θέσπιση μεταβατικής περιόδου ισχύος των «δικαιωμάτων διαβατηρίου» - ελεύθερης πρόσβασης του βρετανικού χρηματο-οικονομικού τομέα στην ευρωπαϊκή αγορά - μετά το τέλος της διετούς περιόδου των επίσημων διαπραγματεύσεων για τους όρους του Brexit.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης