Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προειδοποίηση Hammond προς ΕΕ: Μην επιχειρήσετε να μειώσετε τη δύναμη του City

Προειδοποίηση Hammond προς ΕΕ: Μην επιχειρήσετε να μειώσετε τη δύναμη του City
Όπως χαρακτηριστικά επισήμανε ο βρετανός υπουργός, οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν πολλά να χάσουν, αν προσπαθήσουν να περιορίσουν το City του Λονδίνου
Οι προσπάθειές σας να μειώσετε την οικονομική δύναμη του Λονδίνου, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για το Brexit, θα πληγώσει τελικά τις δικές σας οικονομίες, προειδοποίησε τους ευρωπαίους ηγέτες ο υπουργός Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Philip Hammond.
Όπως χαρακτηριστικά επισήμανε, μιλώντας σε επιτροπή του βρετανικού κοινοβουλίου, οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν πολλά να χάσουν, αν προσπαθήσουν να περιορίσουν το City του Λονδίνου, δεδομένου ότι πολλές από τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις χρησιμοποιούν την αγορά του City για να αντλήσουν κεφάλαια.
Επιπλέον, υποστήριξε πως η όποια προσπάθεια να μετατοπιστεί η εκκαθάριση πράξεων από το Λονδίνο θα ωφελήσει περισσότερο τη Νέα Υόρκη, παρά την Ευρώπη.
«Πραγματικά εκτιμώ πως το Λονδίνο προσφέρει όχι μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και στην Ευρωπαϊκή Ένωση συνολικά», προσέθεσε ο βρετανός αξιωματούχος.
Σημειώνεται ότι τα σχόλιά του έρχονται μία ημέρα, αφότου συναντήθηκε με τους βρετανούς τραπεζίτες, οι οποίοι εξέφρασαν την ανησυχία πως οι ηγέτες της Ε.Ε. θα επιχειρήσουν να τιμωρήσουν τον τραπεζικό κλάδο της χώρας, κατά τη διαδικασία αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε..
Η προσπάθεια να καταστρέψουν το City, «επιδιώκοντας ένα υποθετικό εθνικό πλεονέκτημα θα είναι ένα τεράστιο λάθος για όποιον από τους ευρωπαίους εταίρους μας την αποφασίσει», υπογράμμισε ο Hammond.
Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών επανέλαβε τη θέση της πρωθυπουργού, Theresa May, δηλώνοντας πως αν και επιθυμεί την πρόσβαση στην αγορά της Ε.Ε., εντούτοις η κυβέρνηση δεν προτίθεται να αποδεχτεί την ανεξέλεγκτη μετανάστευση ως αντάλλαγμα.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης