Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hollande: Να μειώσουμε το βάρος ορισμένων χωρών στο προσφυγικό - Να φροντίσουμε το μέλλον των νέων

Hollande: Να μειώσουμε το βάρος ορισμένων χωρών στο προσφυγικό - Να φροντίσουμε το μέλλον των νέων
Ο Γάλλος πρόεδρος κάλεσε τους ηγέτες της Ε.Ε. να χρησιμοποιήσουν τα ιδανικά της Ευρώπης για να εξασφαλίσουν ένα καλύτερο μέλλον για τους νέους, με την Ε.Ε. να εστιάζει ξανά στην ανάπτυξη, στις επενδύσεις και στην απασχόληση
Να μειωθεί το βάρος που επωμίζονται ορισμένες χώρες στην προσφυγική κρίση, αλλά και να φροντίσει η Ευρώπη για το μέλλον των νέων στην Ευρώπη, ζήτησε την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016 από την πρωτεύουσα της Σλοβακίας Μπρατισλάβα ο Γάλλος πρόεδρος, Francois Hollande, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που δόθηκε μετά την ολοκλήρωση της άτυπης Συνόδου Κορυφής, στην οποία δεν προσκλήθηκε το Ηνωμένο Βασίλειο.
Όπως είπε, σήμερα οι Ευρωπαίοι ηγέτες κατέληξαν στο ότι πρέπει να ενισχυθεί ο έλεγχος των συνόρων της Ε.Ε., επιδεικνύοντας «μια θέληση για δράσεις».
Σε ένα σχόλιο ιδιαίτερου ελληνικού ενδιαφέροντος, ο Hollande τόνισε πως υπάρχουν χώρες που έχουν πληγεί οικονομικά από το προσφυγικό ζήτημα λόγω της γεωγραφικής τους θέσης, στις οποίες πρέπει να παρασχεθεί επιπλέον ευρωπαϊκή συνδρομή αλληλεγγύης.
Ο Γάλλος πρόεδρος κάλεσε τους ηγέτες της Ε.Ε. να χρησιμοποιήσουν τα ιδανικά της Ευρώπης για να εξασφαλίσουν ένα καλύτερο μέλλον για τους νέους, με την Ε.Ε. να εστιάζει ξανά στην ανάπτυξη, στις επενδύσεις και στην απασχόληση.
Αναφορικά με τα ζητήματα ασφαλείας, ο ίδιος ζήτησε να ληφθούν «πρακτικά και αποτελεσματικά μέτρα κατά των τρομοκρατών» και να επιταχυνθεί η διαδικασία ασύλου στο προσφυγικό.
«Προτεραιότητά μας είναι η ασφάλεια και η προστασία των συνόρων», όπως είπε ο Hollande, για να προσθέσει ότι στην Μπρατισλάβα καταρτίστηκε ένα πρόγραμμα δράσεων με βάση το οποίο θα πορευτεί το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στους επόμενους μήνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης