Τελευταία Νέα
Διεθνή

Dudley (BP CEO): Μπορούμε να προσαρμοστούμε στις χαμηλές τιμές τους πετρελαίου

Dudley (BP CEO): Μπορούμε να προσαρμοστούμε στις χαμηλές τιμές τους πετρελαίου
Ο επικεφαλής της BP εκτιμά ότι παρά την τωρινή υπερπροσφορά, η μακροπρόθεσμη ζήτηση θα συνεχίσει να αυξάνεται
Στο γεγονός ότι η BP μπορεί να προσαρμοστεί στις επίμονα χαμηλές τιμές του πετρελαίου, αναφέρθηκε σήμερα (18/10) ο Διευθύνων Σύμβουλος του πετρελαϊκού κολοσσού, Bob Dudley, τονίζοντας ότι η εταιρία είναι έτοιμη να λειτουργήσει σε ένα περιβάλλον στον οποίοι οι τιμές θα κινούνται γύρω από τα 50 δολ. ανά βαρέλι.
Συγκεκριμένα, μιλώντας σε συνέδριο στο Λονδίνο, ο CEO της BP τόνισε ότι κατά το προηγούμενο έτος η εταιρία χρειαζόταν οι τιμές του πετρελαίου να κινούνται περίπου στα 60 δολ. ανά βαρέλι προκειμένου να ισοσκελίσει τα έσοδα με τις δαπάνες της, ωστόσο το εν λόγω νούμερο είναι πλέον κάτω από τα 55 δολ. το βαρέλι.
"Μπορούμε να λειτουργήσουμε γύρω από τη ζώνη των 50 δολ. ανά βαρέλι και να εξακολουθούμε να επενδύουμε στην ανάπτυξη", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Dudley, σε μία περίοδο που οι ενεργειακές τιμές πραγματοποιούν ανάκαμψη λόγω της απόφασης των χωρών του ΟΠΕΚ για πάγωμα παραγωγής.
"Το κύριο ζήτημα είναι περισσότερο η υπερπροσφορά", σχολίασε ο CEO της BP αναφορικά με την κρίση στις ενεργειακές τιμές, τονίζοντας ωστόσο ότι "η μακροπρόθεσμη ζήτηση θα συνεχίσει να αυξάνεται".
"Η βιομηχανία μας έχει επηρεαστεί από τη δική μας επιτυχία, ιδιαίτερα λόγω της επανάστασης του σχιστολιθικού", υπογράμμισε ο Dudley, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να καταστήσει σαφές ότι η BP, παρά τις αντίξοες συνθήκες, θα συνεχίσει να αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους πετρελαϊκούς κολοσσούς παγκοσμίως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης