Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tusk: Δεν θα υπάρξουν διαπραγματεύσεις με την Theresa May στη Σύνοδο της ΕΕ

Tusk: Δεν θα υπάρξουν διαπραγματεύσεις με την Theresa May στη Σύνοδο της ΕΕ
O πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι η May θα βρεθεί αντιμέτωπη με μια εχθρική υποδοχή
Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν θα εμπλακούν σε συζητήσεις ή διαπραγματεύσεις για την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ε.Ε. με την πρωθυπουργό Theresa May κατά τη διάρκεια της συνόδου της Ε.Ε. σήμερα, δήλωσε προσερχόμενος στη Σύνοδο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Donald Tusk.
O Tusk δήλωσε ότι αναμένει η May να ενημερώσει αργότερα τους άλλους 27 ηγέτες, αλλά απέκλεισε το ενδεχόμενο να διεξαχθούν διαπραγματεύσεις έως ότου η May εκκινήσει επισήμως τη διαδικασία του Brexit.
Ο Tusk απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι η νέα πρωθυπουργός θα βρεθεί αντιμέτωπη με μια εχθρική υποδοχή και δήλωσε ότι οι σχέσεις θα παραμείνουν φιλικές.
Επικαλούμενος δημοσιεύματα που αναφέρουν πως η Βρετανίδα πρωθυπουργός Theresa May στην πρώτη της Σύνοδο Κορυφής, θα είναι σαν να μπαίνει σε «κλουβί με λιοντάρια» σχολίασε, πως αντίθετα θα μπει σε «φωλιά περιστερών».
«Είναι απόλυτα ασφαλής μαζί μας» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Αναφορικά με άλλα ζητήματα, ο Tusk είπε ότι η Ε.Ε. θα διατηρήσει τις επιλογές της για επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία για τις ενέργειές της στη Συρία και ότι ελπίζει η αντίσταση των Βέλγων στην υπογραφή συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου με τον Καναδά (CETA) να ξεπεραστεί έως την Παρασκευή (21/10/2016).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης