Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kenny (πρωθ. Ιρλανδίας): Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τη μεγαλύτερη πρόκληση των τελευταίων 50 χρόνων, το Brexit

Kenny (πρωθ. Ιρλανδίας): Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τη μεγαλύτερη πρόκληση των τελευταίων 50 χρόνων, το Brexit
Ο κ.Kenny τόνισε πως η έξοδος της Μεγάλης Βρετανίας από την Ε.Ε. θα επηρεάσει αμφότερες την Βόρεια Ιρλανδία και την ΕΪΡΕ
Οι πολιτικοί και ο επιχειρηματικός κόσμος της Ιρλανδίας ετοιμάζονται για τη μεγαλύτερη πρόκληση που έχουν αντιμετωπίσει τα τελευταία 50 χρόνια, το Brexit, σχολιάζει ο πρωθυπουργός της χώρας, Enda Kenny.
Προκειμένου να συνταχθεί μία κοινή στρατηγική, αξιωματούχοι από τη Βόρεια Ιρλανδία και την ΕΪΡΕ συναντήθηκαν σήμερα 2/11 στο Δουβλίνο, με τον επικεφαλής οικονομολόγο της Investec στη χώρα, Philip O'Sullivan, να κάνει λόγο για μία υγιή συζήτηση.
Μιλώντας στη συνάντηση, ο κ.Kenny τόνισε πως η έξοδος της Μεγάλης Βρετανίας από την Ε.Ε. θα επηρεάσει αμφότερες την Βόρεια Ιρλανδία και την ΕΪΡΕ, καθώς οι δύο χώρες διατηρούν στενότατους δεσμούς με το νησί.
Πολλοί αναλυτές έχουν προβλέψει πως το Brexit μεταφράζεται σε χιλιάδες χαμένες θέσεις εργασίας στην Ιρλανδία, λόγω του αποκλεισμού της Βρετανίας από την ενιαία αγορά του μπλοκ.
Επίσης, η μη ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών της χώρας στο Ηνωμένο Βασίλειο θα δημιουργήσει ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα, καθώς θα υπάρξει πλήγμα στον τουρισμό αλλά και στους εργαζόμενους που δραστηριοποιούνται και στις δύο χώρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης