Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Η Merkel αποκάλυψε σε συνάντηση στελεχών του CDU ότι θα είναι και πάλι υποψήφια για Καγκελάριος

Bloomberg: Η Merkel αποκάλυψε σε συνάντηση στελεχών του CDU ότι θα είναι και πάλι υποψήφια για Καγκελάριος
Καταρχήν η Merkel θα διεκδικήσει την επανεκλογή της στην ηγεσία του κόμματος σε δύο εβδομάδες
Η Αngela Merkel εκμυστηρεύτηκε στα πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματός της (CDU) ότι θα διεκδικήσει μία τέταρτη θητεία ως Καγκελάριος της Γερμανίας, βάζοντας τέλος και σε μία φημολογία μηνών σχετικά με το πολιτικό της μέλλον, όπως γράφει το Bloomberg.
Η Καγκελάριος αποκάλυψε την απόφασή της σε συνάντηση του εκτελεστικού συμβουλίου του CDU στο Βερολίνο την Κυριακή 20/11, σύμφωνα με τρία άτομα που ήταν παρόντα.
Εξήγησε ότι θέλει μία επανεκλογή για να παράσχει σταθερότητα σε δύσκολους καιρούς.
Η Merkel αναμένεται να ενημερώσει και τους δημοσιογράφους στις 19:00 ώρα Γερμανίας (20:00 ώρα Ελλάδας).
Η Μerkel θα επιδιώξει καταρχήν να πάρει ξανά την ηγεσία του κόμματος που κατέχει από το 2000 στην ψηφοφορία που θα γίνει στο ετήσιο συνέδριο του CDU σε δύο εβδομάδες.
Αν επανεκλεγεί πρόεδρος του κόμματός της, θα είναι υποψήφια στις ομοσπονδιακές εκλογές το φθινόπωρο του 2017.
"Αυτό απομακρύνει και το τελευταίο ίχνος αβεβαιότητας, για τις αγορές είναι κάτι θετικό και ακόμα και αν δεν συμφωνούμε στα πάντα, ο κόσμος την ξέρει και γνωρίζει και τι να περιμένει από αυτήν" ανέφερε ο Carsten Nickel, αναλυτής του Teneo Intelligence.
Η πολιτική της Merkel που επέτρεψε το 2015 σε 1 εκ. πρόσφυγες να μπουν στη Γερμανία, έπληξε τη δημοτικότητά της και οδήγησε στην άνοδο το ξενοφοβικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD).
Αλλά αυτό που χαρακτηρίζει τη Merkel είναι η ικανότητά της να απαλύνει τις εντάσεις στη Γερμανία.
Οι δημοσκοπήσεις επίσης δείχνουν ότι η υποστήριξη προς το κόμμα της έχει σταθεροποιηθεί για να περιορίσει την είσοδο των προσφύγων και να γυρίσει πίσω όσους δεν δικαιούνταν ασύλου.
Το CDU είχε 33% στην τελευταία δημοσκόπηση, έναντι 24% του SPD, 12% των Πρασίνων, 9% της Αριστεράς και 5% των Ελεύθερων Δημοκρατών.
Το AfD συγκεντρώνει ποσοστό 13% στις δημοσκοπήσεις.
Η ίδια δημοσκόπηση έδειξε ότι το 55% θα ήθελε μία ακόμα θητεία της Merkel, ενώ τον Αύγουστο του 2016 το επιθυμούσε μόνο το 42%.
Μεταξύ των ψηφοφόρων του κόμματός της, το 92% θέλει να τη δει και πάλι Καγκελάριο, ενώ μεταξύ των γυναικών το αντίστοιχο ποσοστό είναι 66%.
Ακόμα και ανάμεσα στους ψηφοφόρους του Σοσιαλιστικού Κόμματος το 54% επιθυμεί τη Merkel στην εξουσία.
Ένα εμπόδιο για την επανεκλογή της είναι ο Βαυαρός ηγέτης των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) Horst Seehofer, που την πιέζει να βάλει ένα όριο στον αριθμό των μεταναστών που θα φιλοξενεί η Γερμανία.
Σε κάθε περίπτωση μεγάλη μέρα για την Ευρώπη αυτή η Κυριακή, όπως είπε και ο αναλυτής της Unicredit στιο Λονδίνο Eric Nielsen, καθώς εκτός από τις προκριματικές εκλογές της δεξιάς παράταξης στη Γαλλία, θα έχουμε και την ανακοίνωση της υποψηφιότητας της Angela Merkel.
"Kαι τα δύο γεγονότα θα δείξουν πώς θα κινηθεί ο κόσμος τα επόμενα χρόνια και αν θα αλλάξει με τον Trump, πιθανότατα δραματικά και όχι προς το καλύτερο συμπλήρωσε ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης