Τελευταία Νέα
Διεθνή

BBC: Δεν είναι ο Romney μοναδικός υποψήφιος για υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, σύμφωνα με τον Pence

tags :
BBC: Δεν είναι ο Romney μοναδικός υποψήφιος για υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, σύμφωνα με τον Pence
O Romney είχε κάνει σκληρή κριτική στον Trump κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου
Ο νεοεκλεγείς αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Mike Pence, επιβεβαίωσε ότι ο Mitt Romney εξετάζεται για υπουργός Εξωτερικών, μαζί με άλλους, όπως μεταδίδει το BBC.
Η συγκεκριμένη δήλωση έγινε σε μία συνέντευξη στο Fox News, μετά τη συνάντηση που είχε ο Trump με τον Romney, ο οποίος τον επέκρινε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας.
Υπάρχει μεγάλη φημολογία για το αν συζήτησαν για τη θέση του κορυφαίου διπλωμάτη.
Κανένας από τους δύο δεν έδωσε λεπτομέρειες για τη συζήτησή τους.
Ο Romney που είχε κάνει μία αποτυχημένη προεκλογική εκστρατεία ενάντια στον Obama το 2012 συνάντησε τον Trump στο γήπεδο του γκολφ στο Bedminster στο Νιου Τζέρσεϊ.
"Ήταν μία ζεστή και εγκάρδια συνάντηση και πιστεύω ότι είναι υπό σκέψη να ανατεθεί το υπουργείο Εξωτερικών στον Romney, όπως και σε άλλες εξέχουσες προσωπικότητες των ΗΠΑ" δήλωσε ο Pence στο κυριακάτικο πρόγραμμα του Fox News.
Τον Μάρτιο του 2016 κατά τη διάρκεια των προκριματικών εκλογών των Ρεπουμπλικάνων ο Romney είχε πει ότι "ο Trump δεν έχει το ταμπεραμέντο ούτε την ευθυκρισία για να γίνει ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ" και τον κατηγόρησε για bullying, μισογυνισμό και ανεντιμότητα.
"Οι προοπτικές για ασφάλεια και ευημερία στο μέλλον θα μειωθούν αν ο Trump πάρει το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων" είχε πει επίσης ο Romney.
Ο Trump απάντησε ειρωνευόμενος τον Romney, τον οποίο αποκάλεσε "αποτυχημένο υποψήφιο" και "καλλιτέχνη".
Στο παρελθόν ο Romney ήταν επίσης πολύ πιο επικριτικός με τη Ρωσία, απ' ό,τι ο Trump.
O Trump έχει αναθέσει μερικά κυβερνητικά πόστα μέχρι στιγμής, πολλά εκ των οποίων είναι αμφιλεγόμενα.
O Pence ρωτήθηκε στη συνέντευξη και για το γεγονός ότι αποδοκιμάστηκε σε μία παράσταση στο Μπρόντγουεϊ την Παρασκευή 18/11 από τον κόσμο και μάλιστα ένας ηθοποιός διάβασε μία επιστολή που έλεγε "διχάζετε την Αμερική και υπάρχει άγχος και συναγερμός για την επόμενη κυβέρνηση.
Ο Pence ανέφερε στο Fox News ότι αντιμετώπισε ψύχραιμα το περιστατικό και είπε στην κόρη του ότι "έτσι ακούγεται ο ήχος της ελευθερίας".
Αλλά ο Trump έκανε δριμεία κριτική για το καστ την Κυριακή 20/11.
"Το καστ των ηθοποιών και οι παραγωγοί που είναι πολύ υπερεκτιμημένοι θα πρέπει να απολογηθούν στον Mike Pence για την ανάρμοστη συμπεριφορά τους" έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter.
Το Σάββατο 19/11 ο Trump είχε γράψει ότι "ο Pence παρενοχλήθηκε σε μία παράσταση και αυτό δεν πρέπει να συμβαίνει".
Τα εισιτήρια για τις συγκεκριμένες παραστάσεις στο Μπρόντγουεϊ εξαντλούνται συνήθως πολλές μέρες πριν και συχνά αλλάζουν χέρια για χιλιάδες δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης