Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έρευνα: Η BP είναι η πιο εκτεθειμένη πετρελαϊκή από τη συμφωνία του ΟΠΕΚ

Έρευνα: Η BP είναι η πιο εκτεθειμένη πετρελαϊκή από τη συμφωνία του ΟΠΕΚ
Το συμπέρασμα είναι πως η βρετανική εταιρεία θα είναι αυτή που θα παίξει το σημαντικότερο ρόλο στην υλοποίηση της συμφωνίας
Η BP είναι η πιο εκτεθειμένη πετρελαϊκή από την πρόσφατη συμφωνία του ΟΠΕΚ (Οργανισμός Πετρελαιοπαραγωγών Εξαγωγικών Κρατών) για μείωση της παραγωγής, σύμφωνα με την έρευνα της Rystad Energy AS.
Όπως διαπιστώνεται, ο βρετανικός γίγαντας παρουσιάζει ήδη τη μεγαλύτερη έκθεση (από πλευράς συμμετοχών) στις 13 χώρες του καρτέλ που συμμετέχουν στη συμφωνία, ενώ θα βρεθεί σε ακόμα πιο δύσκολη θέση αν η Ρωσία (η BP κατέχει το 20% της Rosneft…) τηρήσει την υπόσχεσή της και περικόψει την παραγωγή της κατά 300.000 βαρέλια ημερησίως.
Αντιθέτως, οι ανταγωνιστές της, όπως φαίνεται και στο παρακάτω διάγραμμα του Bloomberg, είναι εκτεθειμένοι στην αγορά «μαύρου χρυσού» της Ρωσίας.
Το συμπέρασμα από τα παραπάνω είναι πως η βρετανική εταιρεία θα είναι αυτή που θα παίξει το σημαντικότερο ρόλο στην υλοποίηση της συμφωνίας, η οποία αποσκοπεί στην εκ νέου αύξηση των τιμών μέσω της συρρικνωμένης υπερπροσφοράς.
Ωστόσο, το θέμα είναι κατά πόσο οι μεγάλες ιδιωτικές πετρελαϊκές έχουν όντως την πρόθεση να μειώσουν την παραγωγή…

Το σχετικό διάγραμμα: 


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης