Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Ο ΟΠΕΚ θα δράσει ξανά εάν οι τιμές σημειώσουν πτώση

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Ο ΟΠΕΚ θα δράσει ξανά εάν οι τιμές σημειώσουν πτώση
Ο υπουργός Ενέργειας της χώρας εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι οι χώρες εκτός ΟΠΕΚ θα προχωρήσουν επίσης σε μείωση της παραγωγής
Στο γεγονός ότι η περικοπή της παγκόσμια παραγωγής πετρελαίου κατά -1,8 εκατ. βαρέλια ημερησίως θα είναι αρκετή ώστε να εξισορροπήσει η ενεργειακή αγορά αναφέρθηκε σήμερα (7/12) ο υπουργός Ενέργειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Suhail Al Mazrouei κατά τη διάρκεια συνεδρίου στο Άμπου Ντάμπι.
Συγκεκριμένα, ο Al Mazrouei επανέλαβε το γεγονός ότι οι χώρες του ΟΠΕΚ, του οποίου τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αποτελούν μέλος, δεσμευτήκαν για την περικοπή 1,2 εκατ. βαρελιών ημερήσιας παραγωγής, με τις χώρες εκτός Οργανισμού να δεσμεύονται για μείωση της παραγωγής τους κατά 600.000 βαρέλια.
"Επιθυμούμε οι παραγωγοί πετρελαίου εκτός ΟΠΕΚ να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις του όταν οι δύο πλευρές συναντηθούν το Σάββατο στη Βιέννη", τόνισε ο υπουργός Ενέργειας της χώρας, αναφερόμενος στη συνάντηση του ερχόμενου Σαββάτου (10/12).
Παράλληλα, κατέστησε σαφές ότι εάν η μείωση παραγωγής του ΟΠΕΚ δεν σταματήσει μία νέα πτώση των τιμών στα 40 δολ. ανά βαρέλι, "θα συναντηθούμε ξανά και θα συζητήσουμε με τις χώρες εκτός ΟΠΕΚ, λαμβάνοντας τα κατάλληλα μέτρα", πρόσθεσε ο Al Mazrouei.
Να σημειώσουμε ότι τα μέλη του ΟΠΕΚ θα συζητήσουν το Σάββατο με το Μεξικό και άλλες πετρελαιοπαραγωγές χώρες το ενδεχόμενο περαιτέρω μειώσεων, την ίδια στιγμή που η Ρωσία έχει δεσμευτεί να μειώσει την παραγωγή της κατά 300.000 βαρέλια ημερησίως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης