Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μήνυση στην Qualcomm από την Apple για «κατάχρηση επιρροής» στη βιομηχανία chips

tags :
Μήνυση στην Qualcomm από την Apple για «κατάχρηση επιρροής» στη βιομηχανία chips
Η Qualcomm είναι ο βασικός προμηθευτής chips για την Apple και τη Samsung, με τα έσοδά της από τις δύο εταιρείες να ξεπερνούν τα 23 δισ. δολάρια ετησίως 
Μήνυση στο αρμόδιο κινεζικό δικαστήριο κατά της Qualcomm κατέθεσε σήμερα 25 Ιανουαρίου 2017 η Apple, επικαλούμενη «κατάχρηση επιρροής» στην εγχώρια βιομηχανία chips.
Ως αποτέλεσμα, ο αμερικανικός κολοσσός απαιτεί από την ομοεθνή του εταιρεία αποζημίωση ύψους ενός (1) δισ. γουάν (περίπου 145,3 εκατ. δολάρια).
Επίσης, η Apple κατέθεσε και μία δεύτερη μήνυση κατά της Qualcomm για αποτυχία να ανταποκριθεί στις υποσχέσεις που δόθηκαν για τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας.
Η Qualcomm είναι ο βασικός προμηθευτής chips για την Apple και τη Samsung, με τα έσοδά της από τις δύο εταιρείες να ξεπερνούν τα 23 δισ. δολάρια ετησίως (40% του συνόλου).
Θυμίζουμε ότι στις 28 Δεκεμβρίου οι ρυθμιστικές Αρχές της Νότιας Κορέας επέβαλαν στην Qualcomm πρόστιμο των 1 τρισ. γουόν (854 εκ. δολάρια).
Η αρμόδια αντιμονοπωλιακή Αρχή (Korea Fair Trade Commission, KFTC) της ασιατικής χώρας κατηγορούσε τον αμερικανικό γίγαντα για εφαρμογή αθέμιτων επιχειρηματικών πρακτικών στις πωλήσεις chips αλλά και τις άδειες εκμετάλλευσης διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας (patent), με απώτερο σκοπό την επικράτηση στην τοπική αγορά.
Να σημειωθεί πως αυτό είναι το υψηλότερο πρόστιμο που έχει επιβάλει η Νότια Κορέα για αντιμονοπωλιακούς λόγους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης