Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Ξανά υποψήφιος για την ηγεσία του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Ισπανίας o Sanchez

Reuters: Ξανά υποψήφιος για την ηγεσία του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Ισπανίας o Sanchez
Οι προκριματικές εκλογές της παράταξης θα διεξαχθούν τον Μάιο του 2017 με έναν ή, δύο ακόμα υποψήφιους
Ο πρώην ηγέτης των Σοσιαλιστών της Ισπανίας Pedro Sanchez ανακοίνωσε το Σάββατο 28/1 ότι θα διεκδικήσει ξανά τα ηνία του κόμματος, τέσσερις μήνες μετά την αποχώρησή του, όπως μεταδίδει το Reuters.
Το Σοσιαλιστικό Κόμμα που ήρθε δεύτερο στις εκλογές του Ιουνίου 2016, μετά από αυτό του Mariano Rajoy θα κάνει προκριματικές εκλογές τον Μάιο του 2017.
Βρίσκεται εν μέσω εσωτερικών διεργασιών από τον Οκτώβριο του 2016, οπότε και ο Sanchez αποχώρησε από την ηγεσία.
Ο Sanchez παραιτήθηκε όταν η πλειοψηφία των βουλευτών του Σοσιαλιστικού Κόμματος απείχε από την ψήφο εμπιστοσύνης, επιτρέποντας έτσι στον Rajoy να σχηματίσει κυβέρνηση για μία δεύτερη θητεία.
Ο Sanchez είπε σε υποστηρικτές του στη Σεβίλλη, την οποία χαρακτήρισε "καρδιά του ισπανικού σοσιαλισμού ότι το κόμμα έκανε λάθος που επέλεξε την αποχή και πως αν εκλεγεί θα κάνει σκληρή αντιπολίτευση στις οικονομικές πολιτικές του Λαϊκού Κόμματος.
"Είναι καιρός να δεσμευτούμε ότι θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό, δεν είμαι αυτός που ήμουν πριν από τρία χρόνια, έχω περισσότερη όρεξη και περισσότερη εμπειρία".
Στην κούρσα για την ηγεσία του κόμματος ο Sanchez θα αναμετρηθεί με τον πρώην πρόεδρο της Βουλής Patxi Lopez, έναν από τους κορυφαίους συμμάχους του, όσο είχε τα ηνία.
Η δυναμική επικεφαλής της περιοχής της Ανδαλουσίας Suzana Diaz θα βάλει επίσης υποψηφιότητα, παρά το γεγονός ότι δεν το έχει ανακοινώσει ακόμα.
Ως αποτέλεσμα της απόφασής του να απέχει από την ψήφο εμπιστοσύνης, το Σοσιαλιστικό Κόμμα είδε τα ποσοστά του να καταρρέουν στις δημοσκοπήσεις και να υποχωρεί στην τρίτη θέση, πίσω από τους Podemos.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης