Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ινστιτούτο Φορολογικών Μελετών (IFS): Χαμηλό 60 ετών για την ανάπτυξη του βιοτικού επιπέδου στο Η.Β

Ινστιτούτο Φορολογικών Μελετών (IFS): Χαμηλό 60 ετών για την ανάπτυξη του βιοτικού επιπέδου στο Η.Β
Έρευνα από το Ινστιτούτο Φορολογικών Μελετών του Ηνωμένου Βασιλείου, υποδηλώνει ότι τα εισοδήματα των Βρετανικών νοικοκυριών θα παγώσουν για τα επόμενα δύο χρόνια
Τα Βρετανικά νοικοκυριά, αναμένεται να απολέσουν 5.000 λίρες (5.844 ευρώ) το χρόνο, μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο αντιμετωπίζει μια περίοδο στασιμότητας των μισθών, τη πρώτη μετά τα μέσα του περασμένου αιώνα.
Μια νέα έρευνα από το Ινστιτούτο Φορολογικών Μελετών του Ηνωμένου Βασιλείου, υποδηλώνει ότι τα εισοδήματα των Βρετανικών νοικοκυριών θα παγώσουν για τα επόμενα δύο χρόνια, πριν αυξηθούν κατά μόλις τέσσερα τοις εκατό από το 2021 και το 2022.
Από αυτό το σημείο, το μέσο εισόδημα των νοικοκυριών, θα είναι κατά 18% χαμηλότερο από ό, τι θα μπορούσε εύλογα να αναμένεται πριν από το οικονομικό κραχ του 2007-08, όταν τα εισοδήματα των νοικοκυριών αυξάνονταν κατά μέσο όρο κατά 2% σε ετήσια βάση, υποστηρίζει η έκθεση.
«Αυτό το 18% διαφορά ισοδυναμεί με περισσότερο από 5.000 λίρες το χρόνο», αναφέρει η έκθεση των οικονομολόγων Andrew Hood και ο Tom Waters, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Joseph Rowntree.
«Αυτή η παρατεταμένη επιβράδυνση στην αύξηση του εισοδήματος, είναι πρωτοφανής τα τελευταία 60 χρόνια».
Οι εκτιμήσεις βασίζονται σε προβλέψεις για τα εισοδήματα, από το Γραφείο Ευθύνης Προϋπολογισμού Ευθύνης (OBR).
Ωστόσο, ακόμα και σύμφωνα με τις πιο θετικές εκτιμήσεις, το μέσο εισόδημα στο Η.Β. για τα έτη 2021 και 2022, αναμένεται να είναι κατά 16% χαμηλότερο από τις προβλέψεις πριν από την κρίση, υποστηρίζει η έκθεση, αντικρούοντας τις κριτικές για υπερβολικά «ζοφερές προβλέψεις»
Ακόμα κι αν η πραγματική αύξηση των κερδών κάθε χρόνο, αποδειχθεί κατά 1 ποσοστιαία μονάδα μεγαλύτερη, από ότι το OBR αναμένει, πράγμα που θα σήμαινε ισχυρότερη ανάπτυξη από ότι αναμένουν όλοι οι αναλυτές. το μέσο εισόδημα για 2021 και 2022 θα εξακολουθούσε να είναι 16% χαμηλότερο, από ότι προβλεπόταν πριν από την κρίση.
Λαμβάνοντας υπόψη τις προοπτικές των μισθών, η έκθεση του IFS, προβλέπει αύξηση της ανισότητας, με τα νοικοκυριά με χαμηλό εισόδημα να τα πηγαίνουν χειρότερα, ενώ το εισόδημα των συνταξιούχων, αναμένεται να αυξηθεί δύο φορές πιο γρήγορα από ότι του υπόλοιπου πληθυσμού.

www.bankinhnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης