Τελευταία Νέα
Διεθνή

Credit Suisse: Στα 600 εκατ. δολ. τα καθαρά κέρδη στο α΄τρίμηνο 2017 - Προς ΑΜΚ 4 δισ.

tags :
Credit Suisse:  Στα 600 εκατ. δολ. τα καθαρά κέρδη στο α΄τρίμηνο 2017 - Προς ΑΜΚ 4 δισ.
Η ελβετική τράπεζα κατέγραψε καθαρά κέρδη 596 εκατ. ελβετικά φράγκα (600 εκατ. δολ), ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν κέρδη ύψους 332 εκατ. φράγκων
Στην κερδοφορία επέστρεψε η Credit Suisse στο α΄τρίμηνο του 2017, ανακάμπτοντας από τις ζημιές του δ΄τρίμηνου 2016.
Ειδικότερα η ελβετική τράπεζα κατέγραψε καθαρά κέρδη 596 εκατ. ελβετικά φράγκα (600 εκατ. δολ), ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν κέρδη ύψους 332 εκατ. φράγκων.
Στο δ΄τρίμηνο του 2016 η Credit Suisse είχε καταγράψει ζημιές 302 εκατ. φράγκων.
Τα έσοδα σημείωσαν αύξηση 19% στα 5,5 δισ. ελβετικά φράγκα, εντός των εκτιμήσεων.
Η ελβετική μονάδα κατέγραψε προ φόρων κέρδη ύψους 483 εκατ. φράγκων, καταγράφοντας κέρδη για πέμπτι διαδοχικό τρίμηνο.
Την ίδια ώρα, τα καθαρά έσοδα της διεθνούς μονάδας διαχείρισης πλούτου της τράπεζας αυξήθηκαν 4% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2016.
Όπως ανακοίνωσε η τράπεζα το διοικητικό συμβούλιο θα προτείνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 4 δισ. φράγκων, μέσω της έκδοσης νέων μετοχών, πρόταση η οποία θα συζητηθεί στην έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων στις 18 Μαΐου 2017.
«Αναμένουμε η αύξηση κεφαλαίου να ενισχύσει τον συντελεστή ιδίων βασικών κεφαλαίων (CET1 ratio) σε περίπου 13,4% και τον συντελεστή μόχλευσης (tier1 leverage ratio) σε περίπου 5,1%», με βάση τα στοιχεία στο τέλος του πρώτου τριμήνου 2017, αναφέρει η Credit Suisse που έχει την έδρα της στη Ζυρίχη.
Στο πλαίσιο αυτό η τράπεζα εγκαταλείπτει τον σχεδιασμό για την εισαγωγή στο Χρηματιστήριο μειοψηφικού πακέτου μετοχών της ελβετικής τραπεζικής μονάδας της.
Η Credit Suisse είναι η δεύτερη μεγάλη ευρωπαϊκή τράπεζα, μετά τη Deutsche Bank, θα προχωρήσει σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου.

www.bankignews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης