Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τα σταθερά στεγαστικά κέρδη σε 20 πόλεις των ΗΠΑ οδηγούν προς συρρίκνωση του κλάδου

Τα σταθερά στεγαστικά κέρδη σε 20 πόλεις των ΗΠΑ οδηγούν προς συρρίκνωση του κλάδου
Ενώ οι αυξανόμενες τιμές των ακινήτων μεγαλώνουν την αξία της επένδυσης των ιδιοκτητών, αποτρέπουν από την άλλη τους υποψήφιους αγοραστές χαμηλού εισοδήματος - ειδικά αυτούς που αγοράζουν πρώτη κατοικία - να προχωρήσουν σε αγορά κατοικίας
Οι παρατεταμένες αυξήσεις στις τιμές κατοικιών στις 20 πόλεις των ΗΠΑ τον Απρίλιο 2017, δείχνουν ότι ο κλάδος ναι μεν έχει σταθερή ζήτηση, δημιουργεί όμως σταδιακά συρρίκνωση του κλάδου, σύμφωνα με στοιχεία του S&P CoreLogic που ανακοινώθηκαν την Τρίτη 27 Ιουνίου 2017.
Η επίμονα χαμηλή επένδυση στη στέγαση, ιδιαίτερα για πιο οικονομικά προσιτές τιμές, συνέβαλε στη σταθερή αύξηση των τιμών στις οικίες.
Ενώ οι αυξανόμενες τιμές των ακινήτων μεγαλώνουν την αξία της επένδυσης των ιδιοκτητών, αποτρέπουν από την άλλη τους υποψήφιους αγοραστές χαμηλού εισοδήματος - ειδικά αυτούς που αγοράζουν πρώτη κατοικία - να προχωρήσουν σε αγορά κατοικίας, καθώς οι αυξήσεις στους μισθούς δεν παραμένουν σταθερές.
Ταυτόχρονα, η ζήτηση στο χώρο της στέγασης παραμένει υγιής, με σταθερά κέρδη από την εργασία και χαμηλά ποσοστά υποθηκών που υποστηρίζουν τις αγορές.
"Καθώς η ζήτηση υπερβαίνει την προσφορά και η χρηματοδότηση είναι άμεσα διαθέσιμη, δεν υπάρχει τίποτα να εμποδίσει τις τιμές από το να ανέβουν", δήλωσε σε δήλωσή του ο David Blitzer, πρόεδρος της επιτροπής του δείκτη S&P.
"Η προσφορά κατοικιών προς πώληση έχει ελάχιστα συμβαδίσει με τη ζήτηση και η απογραφή των νέων ή των υφιστάμενων κατοικιών προς πώληση συρρικνώνεται".
Oι 20 πόλεις του δείκτη παρουσίασαν κέρδη σε ετήσια βάση, με τη μεγαλύτερη άνοδο 12,9% στο Σηάτλ και 9,3% στο Πόρτλαντ του Όρεγκον
Μετά από εποχική προσαρμογή, το Ντιτρόιτ είχε τη μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο κατά 1,8%, ενώ το Σιάτλ κέρδισε 1,1%
Οι τιμές στις κατοικίες μειώθηκαν από τον προηγούμενο μήνα στο Κλίβελαντ, τη Βοστώνη, το Σαν Φρανσίσκο, την Ουάσιγκτον και την Τάμπα της Φλόριντα.
Ο δείκτης για τις 20 αυτές πόλεις αυξήθηκε 5,7% ετησίως (περίπου 5,9%).
Ο εθνικός δείκτης τιμών αυξήθηκε κατά 5,5% ετησίως.
Ο εποχιακά διορθωμένος δείκτης ανέβηκε περίπου 0,5%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης